Pier K Hoofddorp (2011)

Na jarenlange voorbereiding en bouw is op zondag 13 februari 2011 het nieuwe Cultuurgebouw in Hoofddorp feestelijk geopend.
Schouwburg De Meerse, Pier K, Poppodium Duycker en de Bibliotheek Haarlemmermeer komen zo onder 1 dak en vormen het culturele hart van Haarlemmermeer.

Pier K is vroeger begonnen als Muziekschool, in 1966 opgericht vanuit de gemeente onder de naam Muziekschool Haarlemmermeer. In de jaren tachtig kwam het Instituut voor Kunstzinnige Vorming (IKV) tot stand. De muziekschool werd hier onderdeel van. In de jaren 90 werd ook een dansafdeling toegevoegd. In 1992 gingen de diverse onderdelen over in De Meerse, Centrum voor Kunst en Cultuur op het Raadhuisplein in Hoofddorp. In 2005 is de gekozen voor de meer eigentijdse naam Pier K, met de daarbij behorende huisstijl, vooral ook om de verwarring met schouwburg De Meerse op te heffen. In 2008 is Pier K (tijdelijk) verhuisd naar de Waddenweg. Vanaf 3 januari 2011 is Pier K weer gevestigd aan het Raadhuisplein in het nieuwe cultuurgebouw.

Controllux kreeg, na eerder Schouwburg De Meerse te hebben voorzien van een nieuwe complete installatie, de opdracht voor de gehele lichttechnische installatie.
De levering omvatte o.a.:

6 stuks ALP AHR1000 4-licht horizonarmatuur
26 stuks ALP FHR 1000 1kW PC schijnwerper
12 stuks ALP GHR 1000 1kW Fresnel schijnwerper
14 stuks SPX 800W profielschijnwerper
En een pakket diverse parren en multipar schijnwerpers.
2 stuks Wallrack muurmontage dimmers
1 stuk RVE Hydra regeltafel
1 stuk ELC FH3 DMX remote
1 stuk Strand 100 serie regeltafel
en en uitgebreid pakket verdeel- en verbruiksmaterialen.

Tevens werd een uitgebreid pakket zwart gecoate Prolyte truss materialen geleverd incl. alle ophangings materialen!


More references Theatre