de Klinker Winschoten (2015)

Op de plek waar vroeger de steenfabriek stond, later theater de Klinker het straatbeeld sierde, is nu Cultuurhuis de Klinker gebouwd. Behalve het theater is hier ook de bibliotheek, het centrum voor de kunsten en de lokale omroep te vinden.

Op 18 september 2015 opent cultuurhuis de Klinker officieel haar deuren, hoewel begin maart al de eerste voorstelling werd gegeven. Deze periode gebruikt men om diverse proefvoorstellingen te organiseren. De gemeente en cultuurhuis De Klinker werken nu hard aan een spetterend programma voor iedereen in de regio Noord Oost Groningen.

De theaterzaal vormt de kern van het Cultuurhuis: een grote ronde zaal die een gebouw binnen een gebouw vormt. Er komen 650 zitplaatsen en de zaal is voorzien van alle moderne apparatuur. Voor kleinere voorstellingen en congressen komt er een vlakkevloerzaal met 170 zitplaatsen. Hier kan ook daglicht invallen zodat er vergaderingen gehouden kunnen worden. In het cultuurhuis wordt ook een cultureel café gevestigd.

De bibliotheek krijgt een plek op de eerste en tweede verdieping en wordt meer dan een plek om boeken af te halen. Er komt een leescafé waar een krant of boek gelezen kan worden met een kop koffie of thee. Ook zullen er zithoekjes zijn om even rustig door een boek te bladeren.

We wensen Patric Binee, Hoofd Technische Dienst van Cultuurhuis de Klinker, en zijn ploeg een mooi seizoen toe.

Controllux leverde voor de Klinker de volgende materialen:

36 stuks ADB DS205 2kW Zoom Profielschijnwerpers

62 stuks ADB DS105 1kW Zoom Profielschijnwerpers

12 stuks ADB F201 2kW Fresnelschijnwerpers

24 stuks ADB C203 2kW Prisma Convex schijnwerpers

48 stuks ADB C103 1kW Prisma Convex schijnwerpers

68 stuks DTS PAR64 Classic 1kW schijnwerpers

1 Robert Juliat Victor 1800W volgspot

1 Mobiel dimmerrack 24 kanaals met patch

1 Swefog Ultimate 2000 Hazer

1 Rosco Vapour+ rookmachine

1 set bekabeling met DMX, Harting multikabel en Schuko verlengkabels

5 lichtkarren

2 kabelkarren

10 ballettorens

Foto's Kuno van Velzen

 


Meer referenties Theaters