De Nieuwe Regentes (2017)

De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat in Den Haag is een lokaal theater en biedt verschillende karakteristieke ruimtes voor theater- en muziekvoorstellingen, congressen, bedrijfsevenementen. Bezoekers en artiesten omschrijven de sfeer als een Off Broadway-theater. Het gebouw heeft een grote en kleine theaterzaal, een studio, het Ketelhuis, twee foyers en een lunchroom die voor de meest uiteenlopende doeleinden kunnen worden ingericht. 

Het pand waarin De Nieuwe Regentes is gehuisvest, dateert uit 1920. Het was de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. Sinds 1996 hebben verscheidene stichtingen het oude zwembad in het Regentessekwartier op subsidiebasis geëxploiteerd als theater. Vanaf mei 2013 is het prachtige pand in beheer van Stichting De Nieuwe Regentes, die het gebouw exploiteert als een culturele sociale onderneming.  

De Siemens dimmer installatie kwam uit Theater Diligentia en daarvoor de Koninklijke Schouwburg. Deze was aan vervanging toe.

Controllux leverde vijf ETC ColorSource dimmers met thru power optie en installeerde ook de stroomverdeling. Om de Dimmers aan te sturen is gekozen voor de nieuwe ETC Ion XE met 20 faders en een Colorsource 20 console voor de kleine zaal.

We wensen de technische mannen van de Nieuwe Regentes veel plezier toe met hun nieuwe installatie.


Meer referenties Theaters