Theater Zuidplein Rotterdam (2020)

Theater Zuidplein Rotterdam

Het oude Theater Zuidplein is in 1954 open gegaan naar ontwerp van architect Sybold van Ravesteyn. Momenteel is dit oude pand niet meer in gebruik en is Theater Zuidplein verhuisd. Het nieuwe theater ligt aan de overkant van het oude pand,  de verhuizing naar het nieuwe Theater is inmiddels een feit.

In november 2019 heeft de Gemeente Rotterdam Controllux de opdracht gegeven om het nieuwe Theater Zuidplein in te richten. Het originele ontwerp met dimmers en halogeen schijnwerpers is door Theater Advies Amsterdam in de zomer van 2020 volledig aangepast en omgezet naar LED schijnwerpers. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van 322 stuks LED schijnwerpers van de merken Robe en ETC. Er is geen dimmer vast geplaatst in het theater. 

De Robe Spiiders en DL4X, die al eerder geleverd waren, in het oude Theater zijn mee verhuisd.


Verdeeld over drie zalen zijn in het nieuwe Theater geleverd;

- 48 stuks Robe T1 Profiel ( vijf kleuren, rood, blauw, groen, amber en lime)
- 4 stuks Robe DL7S Profiel ( zeven kleuren rood, blauw, groen, amber, cyan, congo blue en lime)
- 10 stuks Robe T1 PC
- 24 stuks Robe Spiider
- 64 stuks Robe LEDBeam 150
- 76 stuks Robe Parfect 150
- 94 stuks ETC Lustr2 met zoom profiel en CYC lens opties.
- 3 stuks ETC Gio@5 met motor fader wing's 20
- 2 stuks ETC Puck "black-box"  met touchscreen DMX in en uit voor bezoekende gezelschappen.
- 31 stuks ETC four port Gateway node's
- 120 stuks TDE Moodspots als zaallicht.

De aansturing in de drie zalen wordt geregeld door een ETC Gio@5 met extra motor fader 20 wings. Deze sturen de ETC Gateway node's aan over 25 DMX universes. Voor ieder zaal is een magic sheet gemaakt, in de ETC Gio@5, om gemakkelijk de schijnwerpers een kleur en/of positie te geven. Deze informatie kan vervolgens als 1 DMX kanaal aan het bezoekend gezelschap aangeboden worden. De bezoeker kan dan enkel de intensiteit van de schijnwerper via hun eigen lichttafel regelen.

Naast het Theater LED licht heeft Controllux / Lumen Solutions ook de TDE Moodspots geleverd. Deze Moodspots verzorgen in drie zalen het zaallicht.

Als laatste zijn 66 stuks originele Prolyte 1 x 2m Stage decks geleverd als uitbreiding op de oude set. Samen met Prolyte H30V truss en een set bekabeling is de levering compleet.Foto's: Kuno van Velzen


More references Theatre