Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam (2019)

Begin 2018 kwam Erik Koletski naar ons toe met de vraag na te denken over de omschakeling van halogeen- naar LED theaterlicht.

De Niethammers en ADB halogeen schijnwerpers uit 1996 moesten vervangen worden door toestellen met een LED bron. De technische ploeg van de Brakke Grond wensten ook van het kleuren met kleurenfilters af te komen. De schijnwerper moest met verschillende kleuren LED de meest gangbare LEE kleuren kunnen maken. De keuze is gevallen op de ETC Lustr2 met verschillende zoom, fresnel en CYC voorzetlenzen. Deze schijnwerper heeft 60 Luxeon LED emitters verdeeld over de kleuren; Red, Lime, Amber, Green, Cyan, Blue en Indigo. Het voordeel van de ETC Lustr2 is dat de LED engine en de verschillende opzet stukken makkelijk gewisseld kunnen worden.

Daarnaast heeft de Lustr2 een 10 jaar lange garantie op de LED bron. Naast de ETC schijnwerpers hebben we een ETC Puck met 6 DMX lijnen en touch screen voor de aansturing geprogrammeerd en gemonteerd. Begin 2019 is dit project opgeleverd, en kan het theater het jaar goed beginnen met deze nieuwe set.

We hebben geleverd:

50x ETC Lustr2 engine
40x ETC Zoom barrel 25-50gr.
8x Fresnel lens
8x CYC lens
ETC Puck en gateway met Touch screen voor de aansturing.


More references Theatre