Reference, TV / Studios

Vernieuwing Lichtset Thuis. (2021)

Read more >

Promosound Live stream studio (2021)

Read more >

HWC Events & Rental (2021)

Read more >

RTL / GTST (2021)

GTST en haar spin off's hebben een uitbreiding gehad van het lichtpakket in een nieuw ingerichte studio
Read more >

SBS6 / TALPA (2020)

De televisie-uitzendingen van Weer.nl zijn vanaf 1 januari te zien op SBS6 en worden tijdelijk vanuit Studio 31 verzorgd.
Read more >

RTL Koffietijd / 5 uur live (2018)

December 2018 is Koffietijd / 5 Uur Live verhuisd van Eemnes naar een gloednieuwe studio op de Zuid-as van Amsterdam. De studio is gevestigd in het nieuwe kantoorgebouw van de Postcode Loterij en werd afgelopen donderdag 6 december feestelijk geopend door Koningin Maxima.
Read more >

NOS studio 7 - Sport (2018)

In navolging van de dag nieuws studio 10 en de Journaal studio 8 heeft Controllux ook de opdracht ontvangen om studio 7 te mogen ombouwen naar een volledige LED licht studio. Deze studio wordt gebruikt voor sport uitzendingen. De studio heeft een gedeeltelijke LED wall als decor.
Read more >

Télésambre/RTBF (2018)

Controllux leverde in 2018 een fraaie lichtset aan partner Inytium die de opdracht verwierf voor deze nieuwe studio settingDit gloednieuwe, uiterst efficiënte en veelzijdige audiovisuele centrum in Charleroi moet de samenwerking tussen Télésambre en de RTBF mogelijk maken.Het gebouw omvat een tv-studio van 200 m² en een visuele studio van 70 m² voor radio- en tv-opnames.Het is gelegen op de onlangs gerenoveerde Place de la Digue en maakt deel uit van de stadsvernieuwingsplannen van Charleroi.Inytium is, in samenwerking met Controllux, geselecteerd om de verlichtingsapparatuur te leveren, te leveren en te installeren en om suspensie- en kabelstructuren aan te bieden en te installeren voor de twee studio's.Om hun werkprocessen te standaardiseren, opteerden Télésambre en RTBF voor het ARRI L-serie assortiment, de klassieke ARRI Skypanels en de ETC Lustr 2-profielspots om hun studio's te verlichten.
Read more >

NOS - studio 7&8 (2017)

In navolging van de dagnieuws studio 10 heeft Controllux nu ook studio 8 in 2016 mogen ombouwen naar een volledige LED licht studio. Deze studio wordt gebruikt voor het NOS journaal en het programma Nieuwsuur. De studio zelf was al vergroot en heeft een volledige LED wall als decor. De infrastructuur die voor het grootste deel uit dimmers bestond met Tungsten schijnwerpers moest geheel worden aangepast. De dimmeruitgangen hebben plaats gemaakt voor vaste spanningen voorzien van aardlekautomaten. Daarnaast is er een geheel nieuw datanetwerk aangelegd om alle nieuwe LED schijnwerpers aan te sturen. De in totaal 80 telescopen zijn opnieuw bekabeld met een combinatiekabel 230V/DMX. In totaal zijn er 92 LED schijnwerpers geleverd te weten: 36 stuks            Arri L7 tunable daylight Pole Operated.                         -Tunable tussen 5000K en 6500K                         -Green Magenta Adjustment (plus and minus Green)                         -dimbaar tussen 0 en 100%                         -180W Led bron                         -RDM aanstuurbaar                         -Levensduur LED 50.000 uur                         -Colorshift over lamplife +/- 5% K 56 stuks            TheLight Velvet Light 2 Pole Operated                         -Tunable tussen 2700K en 6500K                         - dimbaar tussen 0 en 100%                         -150W vermogen                         -Snapgrid 40°                         -Levensduur LED 50.000 uur Er wordt in deze studio met een nieuw camerasysteem gewerkt welke op een rails 360° rond kan “rijden” . Controllux heeft de Trusscirkel en takels geleverd waaraan de camerarails is gemonteerd. De regieruimtes zijn geheel opnieuw ingericht en het werklicht bestaat uit de ETC mini SourceFour profielspotjes. Controllux is trots op het eindresultaat en Wenst NOS veel werkplezier met hun nieuwe installatie.    
Read more >

NOS Studio 10 (2015)

Na een serie uitgebreide tests heeft Controllux in 2015 het lichtplafond van de NOS Studio 10 op het Mediapark voorzien van nieuwe LED schijnwerpers. Studio 10 is een van de studio's op het Hilversumse Media Park. Technicolor Nederland en de NOS zijn eigenaar van deze studio. Studio 10 bevindt zich op de redactievloer een verdieping lager dan Studio 8. Deze studio is kleiner en wordt gebruikt voor de ochtend-, middag en late journaals. Op de achtergrond van het decor is de vloer van de redactieruimte van de NOS te zien. Gebruikt worden onder andere de ARRI L5-DT daglicht LED fresnel schijnwerpers, ARRI Broadcasters op de camera's en THELIGHT Velvet 2 LED floodlight panelen.Vooral de combinatie van deze diverse merken en de kleurtemperatuur aanpassing met +/- groen correctie was doorslaggevend voor de keuze.
Read more >

TV studio A'dam (2015)

Lichtmacht Rental verhuurt lichtapparatuur en de juiste mensen om ze te bedienen. Toepassingen van deze verhuur zijn TV- en theaterproducties, commercials, evenementen, bedrijfsfilms en special effects voor attractieparken en resorts. Lichtmacht Studio beschikt over 2 uiterst efficiënte opnamestudio’s in Hilversum, volledig voorzien van gewenste technische faciliteiten als professionele uitlichting en rondhorizons, make-up en productieruimtes en een eigen parkeerterrein.Medio 2015 kreeg Controllux de opdracht van Lichtmacht om bij Endemol studio Amsterdam de bestaande dimmer installatie te vervangen. Vanwege de zeer strakke productieplanning was er maar weinig tijd om de installatie te vervangen en in goed overleg en strakke coördinatie samen met Lichtmacht is in de zomer van 2015 de gehele oude situatie vernieuwd naar een nette en strakke dimmer installatie.De levering omvatte o.a. :- 10 stuks Zero88 Chili Pro 24-10i+ RCD dimmer kasten- custom made patch en verdeelkasten- PLS splitters en mergers- 2 stuks Zero88 FLX regeltafels- een omvangrijk KUPO grippakket- TheLight Velvet1 LED floodlight panelenVoor meer informatie over deze installatie kunt u contact opnmemen met onze verkoopafdeling.Of neem contact op met Lichtmacht:Lichtmacht Verhuur/Rental Nieuw Walden 18 1394 PB Nederhorst den Berg T. 0294 – 255 711 F. 0294 – 255 733 E. info@lichtmacht.nl
Read more >

Studio Berkhout (2015)

Medio 2015 kreeg Controllux de opdracht een hoogwaardige LED aanvulling te leveren op het reeds indrukwekkende LED verlichtingspakket.Studio Berkhout is de eerste professionele fotografie studio welke is overgestapt naar grotendeels continue verlichting bij hun fotografie werkzaamheden.De totale levering voor het 1200m2 grootte studiocomplex verdeeld over 34 interne studios bestond uit:- 3 stuks ARRI L10-C full color LED fresnel schijnwerpers- 29 stuks ARRI L7-C full color LED fresnel schijnwerpers- 8 stuks ARRI S30-C SkyPanel LED softlight- 17 stuks AREA48 remote fosfor LED floodlights- een zwart gecoat buizengrid- een trussconstructie- een groot pakket custom Prolyte in hoogte verstelbare droparmsen de meest recente aanvulling:- 10 stuks DMG Lumiere SL1 Switch bi-color LED floodlight banksGedurende de twintig jaar van haar bestaan is Studio Berkhout uitgegroeid tot de nummer één studio gespecialiseerd in stilleven modefotografie. Alle vaardigheden die nodig zijn voor fotografie en styling, met inbegrip van die voor een complete digitale workflow worden geleverd op het hoogste niveau. De activiteiten in Studio Berkhout zijn geconcentreerd rond modefotografie, van het maken van foto’s met het op-model modefotografie. Producties van mode foto’s kunnen betrekking hebben op het afbeelden van een enkel item of een uitzonderlijke detail tot volledige collecties. Op twee verschillende locaties hebben ze een totaal van 34 interne studios. Studio Berkhout biedt een complete oplossing voor fotografie en postproductie, en zet zich in om fotobureaus en fotografen te dienen, met het hoogste niveau van klantenservice, toewijding en snelle levering. Onder de klanten van Studio Berkhout zijn een aantal toonaangevende bedrijven, zoals Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Calvin Klein en vele anderen.Voor meer informatie:Studio Portsmuiden 24 1046 AJ Amsterdam+31 (0)20 494 53 35 Studio Asterweg 17-A251031 HL Amsterdam+31 (0)20 494 53 35www.studioberkhout.nlinfo@studioberkhout.nl
Read more >

More references TV / Studios