Referenties, TV / Studio's

NOS Studio 8 Hilversum (NOS Journaal) (2017)

In navolging van de dagnieuws studio 10 heeft Controllux nu ook studio 8 in 2016 mogen ombouwen naar een volledige LED licht studio. Deze studio wordt gebruikt voor het NOS journaal en het programma Nieuwsuur. De studio zelf was al vergroot en heeft een volledige LED wall als decor.

De infrastructuur die voor het grootste deel uit dimmers bestond met Tungsten schijnwerpers moest geheel worden aangepast. De dimmeruitgangen hebben plaats gemaakt voor vaste spanningen voorzien van aardlekautomaten. Daarnaast is er een geheel nieuw datanetwerk aangelegd om alle nieuwe LED schijnwerpers aan te sturen. De in totaal 80 telescopen zijn opnieuw bekabeld met een combinatiekabel 230V/DMX.

In totaal zijn er 92 LED schijnwerpers geleverd te weten:

36 stuks            Arri L7 tunable daylight Pole Oparated.

                        -Tunable tussen 5000K en 6500K

                        -Green Magenta Adjustment (plus and minus Green)

                        -dimbaar tussen 0 en 100%

                        -180W Led arre

                        -RDM aanstuurbaar

                        -Levensduur LED 50.000 uur

                        -Colorshift over lamplife +/- 5% K

56 stuks            TheLight Velvet Light 2 Pole operated

                        -Tunable tussen 2700K en 6500K

                        - dimbaar tussen 0 en 100%

                        -150W vermogen

                        -Snapgrid 40°

                        -Levensduur LED 50.000 uur

Er wordt in deze studio met een nieuw camerasysteem gewerkt welke op een rails 360° rond kan “rijden” . Controllux heeft de Trusscirkel en takels geleverd waaraan de camerarails is gemonteerd.

De regieruimtes zijn geheel opnieuw ingericht en het werklicht bestaat uit de ETC mini SourceFour profielspotjes.

Controllux is trots op het eindresultaat en Wenst NOS veel werkplezier met hun nieuwe installatie.

 

 

Lees meer >

NOS Studio 10 Hilversum (2015)

Na een serie uitgebreide tests heeft Controllux in 2015 het lichtplafond van de NOS Studio 10 op het Mediapark voorzien van nieuwe LED schijnwerpers.

Studio 10 is een van de studio's op het Hilversumse Media Park. Technicolor Nederland en de NOS zijn eigenaar van deze studio.
Studio 10 bevindt zich op de redactievloer een verdieping lager dan Studio 8. Deze studio is kleiner en wordt gebruikt voor de ochtend-, middag en late journaals.
Op de achtergrond van het decor is de vloer van de redactieruimte van de NOS te zien.

Gebruikt worden onder andere de ARRI L5-D daglicht LED fresnel schijnwerpers, ARRI Broadcasters op de camera's en THELIGHT Velvet 2 LED floodlight panelen.
Vooral de combinatie van deze diverse merken en de kleurtemperatuur aanpassing met +/- groen correctie was doorslaggevend voor de keuze.

Lees meer >

SBS6 (2013)

Met de restyling van de dagelijkse televisieprogramma’s Hart van Nederland en Shownieuws heeft SBS de wens uitgesproken een nieuwe tweede studio en regie in te richten, zodat vanaf het nieuwe televisieseizoen beide programma’s vanuit een eigen studio kunnen worden uitgezonden.

DutchView heeft in opdracht van SBS in de nieuwe studio voor Hart van Nederland een vaste geautomatiseerde regie mogen inrichten, bedienen en beheren.

Controllux werd als lichtleverancier betrokken als een van de vaste leveranciers van DutchView/Chain en gevraagd invulling te geven aan het moderne lichtontwerp wat met name op duurzame verlichting is geschreven.
Inmiddels heeft Controllux onlangs beide studio\'s mogen voorzien van een uitgebreide nieuwe set hypermoderne verlichting en infrastructuur (kabelwerk, DMX, multikabels, patchkasten etc..)

Controllux plaatste de infrastructuur in samenwerking met DutchView/Chain en leverde een fraaie set duurzame verlichting:

84 stuks Desisti LED Magis 40W daglicht schijnwerpers
36 stuks KiniFlo Parabeam 210 DMX fluorescentie armaturen incl. honeycomb grids
10 stuks Robe LedForce 7 RGBW 7x5W armaturen
2 stuks LitePanel 1x1 Bi-Focus LED panelen

Lees meer >

TV studio A'dam (2015)

Lichtmacht Rental verhuurt lichtapparatuur en de juiste mensen om ze te bedienen. Toepassingen van deze verhuur zijn TV- en theaterproducties, commercials, evenementen, bedrijfsfilms en special effects voor attractieparken en resorts.

Lichtmacht Studio beschikt over 2 uiterst efficiënte opnamestudio’s in Hilversum, volledig voorzien van gewenste technische faciliteiten als professionele uitlichting en rondhorizons, make-up en productieruimtes en een eigen parkeerterrein.

Medio 2015 kreeg Controllux de opdracht van Lichtmacht om bij een grote studio in Amsterdam de bestaande dimmerinstallatie te vervangen.
Vanwege de zeer strakke productieplanning was er maar weinig tijd om de installatie te vervangen en in goed overleg en strakke coordinatie samen met Lichtmacht is in de zomer van 2015 de gehele oude situatie vernieuwd naar een nette en strakke dimmerinstallatie.

De levering omvatte o.a. :

- 10 stuks Zero88 Chili Pro 24-10i+ RCD dimmer kasten
- custom made patch en verdeelkasten
- PLS splitters en mergers
- 2 stuks Zero88 FLX regeltafels
- een omvangrijk KUPO grippakket
- TheLight Velvet1 LED floodlight panelen

Voor meer informatie over deze installatie kunt u contact opnmemen met onze verkoopafdeling.
Of neem contact op met Lichtmacht:

Lichtmacht Verhuur/Rental

Nieuw Walden 18
1394 PB Nederhorst den Berg
T. 0294 – 255 711
F. 0294 – 255 733
E. info@lichtmacht.nl

Lees meer >

Studio Berkhout (2015)

Medio 2015 kreeg Controllux de opdracht een hoogwaardige LED aanvulling te leveren op het reeds indrukwekkende LED verlichtingspakket.
Studio Berkhout is de eerste professionele fotografie studio welke is overgestapt naar grotendeels continue verlichting bij hun fotografie werkzaamheden.

De totale levering voor het 1200m2 grootte studiocomplex verdeeld over 34 interne studios bestond uit:
- 29 stuks ARRI L7-C full color LED fresnel schijnwerpers
- 17 stuks AREA48 remote fosfor LED floodlights
- een zwart gecoat buizengrid
- een trussconstructie
- een groot pakket custom Prolyte in hoogte verstelbare droparms
en de meest recente aanvulling:
- 10 stuks DMG Lumiere SL1 Switch bi-color LED floodlight banks

Gedurende de twintig jaar van haar bestaan is Studio Berkhout uitgegroeid tot de nummer één studio gespecialiseerd in stilleven modefotografie. Alle vaardigheden die nodig zijn voor fotografie en styling, met inbegrip van die voor een complete digitale workflow worden geleverd op het hoogste niveau. De activiteiten in Studio Berkhout zijn geconcentreerd rond modefotografie, van het maken van foto’s met het op-model modefotografie. Producties van mode foto’s kunnen betrekking hebben op het afbeelden van een enkel item of een uitzonderlijke detail tot volledige collecties.

Op twee verschillende locaties hebben ze een totaal van 34 interne studios. Studio Berkhout biedt een complete oplossing voor fotografie en postproductie, en zet zich in om fotobureaus en fotografen te dienen, met het hoogste niveau van klantenservice, toewijding en snelle levering. Onder de klanten van Studio Berkhout zijn een aantal toonaangevende bedrijven, zoals Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, Calvin Klein en vele anderen.

Voor meer informatie:
Studio Portsmuiden 24
1046 AJ Amsterdam
+31 (0)20 494 53 35

Studio Asterweg 17-A25
1031 HL Amsterdam
+31 (0)20 494 53 35

www.studioberkhout.nl
info@studioberkhout.nl

Lees meer >

EenVandaag (2014)

Na vele jaren 6 keer per week live vanuit het huidige decor te hebben gedraaid is EenVandaag verhuist. De verhuizing die onderdeel is van de nieuwe opzet van de AVROTROS fusie is meteen aangegrepen om een update van de huidige installatie te bewerkstelligen.

Niet alleen het decor is hier onderdeel van geworden, met een nieuw ontwerp van Roel Schneeman. Maar ook de techniek en het licht is hierin meegenomen.

Voor het licht heeft Chain’s Michiel Maris het nieuwe ontwerp gemaakt. Een speciaal verzoek vanuit de productie was om met het lichtplafond om te gaan van conventioneel licht naar LED.

Controllux leverde een groot deel van de nieuwe "groene" lichtset. Deze bestond o.a. uit:
- 12 stuks Philips PLCYC1 LED RGBW horizon armaturen
- 41 stuks QuartzColor X4 120W LED fresnel armaturen
- 57 stuks zwart gecoate extenders
- Zwart buizengrid systeem

Lees meer >

Fox Sport studios (2013)

Dutchview is gevraagd voor de realisatie van de vernieuwende technische studiofaciliteiten van de FOX-studios in de MediArena in Amsterdam.

Een innovatieve mix van moderne studiotechniek en IP-based platforms. Overal directe toegang tot content en volledige integratie van techniek met de redactie. Dit is de nieuwe standaard, die in opdracht van Endemol en Fox Sport is gerealiseerd om de nieuwe FOX-zenders optimaal van start te laten gaan. Een nieuwe manier van werken, die de creativiteit van televisiemaker en techniek in elkaar laat overlopen en daarmee de kwaliteit van de programma's ten goede komt. In een coördinerende rol heeft DutchView met een aantal partners hiervoor de bouw, infrastructuur en configuratie van de nieuwe technische faciliteiten verzorgd.

Controllux is gevraagd de lichttechnische invulling hiervoor te verzorgen. Voor de nieuwe studio's 3, 4, 5 en 6 van waaruit Fox sports haar uitzendingen broadcast is een aanzienlijk pakket aan "groene" armaturen geleverd.

Zo leverden we o.a.:
92 x Desisti Leonardo 90W LED studio schijnwerpers
30 x Desisti Leonardo 120W LED retrofit modules
9 x BB&S Led zoom profiel schijnwerpers

DutchView verzorgt komende jaren in de MediArena de operationele bediening en camerafaciliteiten van Studio 1, waar entertainmentprogramma’s als All You Need is Love, Wie Ben Ik, Miljoenenjacht en 1 tegen 100 worden geregistreerd. In Studio 2 registreren we Goede Tijden Slechte Tijden en daarnaast verzorgen we onder meer vier voetbalwedstrijdregistraties per weekend. In Studio’s 3, 4, 5 en 6 zijn zij verantwoordelijk voor de support, techniek en de bediening voor de sportuitzendingen die Endemol voor FOX Sport produceert.

Lees meer >

RTL Nieuws (2013)

Het RTL Nieuws heeft een nieuw gezicht gekregen: een nieuw decor en een nieuwe vormgeving. Aan de eerste uitzending gingen maanden voorbereiding vooraf.

Op maandag 5 mei om 19:30 uur introduceerde RTL Nieuws één herkenbare en onderscheidende identiteit voor al haar activiteiten op tv, web en app. RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer kregen een nieuwe studio, huisstijl, leaders en geluid. Dezelfde dag gingen ook de website en apps over.

Een herkenbare identiteit
De hele nieuwe look and feel is gecreëerd door de Britse ontwerpers Mark Porter (van Mark Porter Associates) en Dylan Griffith (van Smörgåsbord Studio). Caroline Schnellen, Marketing & Communicatie RTL Nieuws: “In de afgelopen anderhalf jaar zijn Mark Porter en Dylan Griffith verantwoordelijk geweest voor het opnieuw ontwerpen van elk visueel aspect van RTL Nieuws, RTL Z en RTL Weer en Verkeer. Hierdoor hebben ze nu één herkenbare identiteit voor al onze platformen. Of we het nieuws nu kijken op tv, volgen via internet of mobiele apps, we zien de wereld steeds door een rechthoekig kader of frame. Dit frame is de basis geworden voor onze visuele identiteit, van de nieuwe logo’s tot aan het decor in de nieuwe studio.”

Nieuwe studio en regie
Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur RTL Nieuws: “De metamorfose van RTL Nieuws is een omvangrijk project. Niet alleen de huisstijl, maar ook de website, apps en muziek hebben we aangepast. De studio en regie waren ook aan vernieuwing toe. Na de goede ervaringen een paar jaar geleden bij de vorige verbouwing hebben we weer samengewerkt met het Belgische ontwerpbureau Pièce Montée. We maken nu gebruik van de nieuwste technieken, zoals robotcamera’s en virtuele technieken, augmented reality, waarbij beelden levensgroot op verschillende plekken kunnen worden geprojecteerd.”

Het lichtontwerp was van Never Fear Shadows en er is met name gebruik gemaakt van groene LED oplossingen. De firma Chain uit Baarn heeft hiervoor de installatie van de aansturing en het lichtplafond voor haar rekening genomen. Controllux mocht als lichtleverancier de invulling van het lichtplan leveren, de levering bestond o.a. uit:

- 30 stuks ETC S4 LED studio HD 15-30° zoom profiel
- 28 stuks ARRI L7-C pole operated full colour LED fresnel
een groot pakket verdeelmaterialen.

foto\'s © rtlnieuws

Voor meer informatie over de geleverde materialen kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling in Nederland: info@controllux.nl of bel 088-4446444

Lees meer >

Inhuldiging Koning Willem Alexander (2013)

Controllux heeft via het Robe Benelux verhuur dealernetwerk Robe LEDWash 600 en MMX Washbeams geleverd aan Chain voor de inhuldiging van onze Koning Willem Alexander in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. Op 30 April 2013 is onze nieuwe Koning officieel ingehuldigd. Nadat de handtekeningen waren gezet in het paleis op de dam, volgde de balkonscène en later op de dag begon de ceremonie in De Nieuwe Kerk. Koning Willem Alexander legde trouw de eed af terwijl hij werd belicht door de MMX Washbeams en LEDWashes 600 van Robe.

Chain heeft de eer gekregen dit grote schouwspel te mogen belichten en heeft via Controllux 21 x ROBE MMX WASHBEAM en 54 x ROBE LEDWASH 600 geleverd. Hiermee werd met name de troon en het koorhek belicht door LED's waarmee het koorhek een prachtige 'gouden gloed' kreeg. Het lichtplan is ontworpen door de lichtontwerpers Erik Maartense en Michiel Maris. Alles is dubbel uitgevoerd. Mocht er iets fout gaan, dan was er in ieder geval een goede back-up om op terug te vallen. De helft van al het licht bestond uit LED.

Lees meer >

United (2012)

United breidt uit in Amsterdam.

Mediahaven is een studiocomplex van circa 6.000 m² en biedt ruimte aan meerdere opnamestudio’s waarvan de grootste studio ruim 1.200 m² groot en meer dan 10 meter hoog is.

United, de nieuwe naam voor United Broadcast Facilities (UBF), gaat vanaf eind 2012 de 2 nieuwe TV /opname studio’s exploiteren in het duurzame gebouw Mediahaven in Amsterdam.
United gaat in totaal ca. 2.300 m2 huren, waarvan ca. 1.700 m2 v.v.o. studioruimten, bestaande uit een grote studio van ca. 1.300 m2 v.v.o. en een kleine studio van ca. 400 m2 v.v.o. en ca. 600 m2 studio gerelateerde ruimte (zoals o.a. kleedkamers, productiekantoren ), 7 ENG opslagruimten, alsmede parkeerplaatsen in de parkeergarage.

Eerder tekende de Hilversumse TV-producent Tuvalu Media (o.a. Ali B op Volle Toeren en DNA Onbekend) al een huurovereenkomst voor dit nieuwe Mediagebouw in Amsterdam. Door het tekenen van de huurovereenkomst met United is 85% van het gebouw verhuurd en is nog slechts 1 verdieping beschikbaar voor de verhuur, waarvoor eigenaar in gesprek is met diverse partijen uit de creatieve sector.

Het gebouw zal na een bouwtijd van één jaar begin 2013 in gebruik worden genomen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt wordt het gebouw ondermeer voorzien van een warmte-koudeopslag voor de koeling en verwarming van het gebouw.

Controllux kreeg de opdracht alle rigging materialen te leveren voor de nieuwe locatie, bestaande uit:

16 stuks van het nieuwe type Verlinde Stagemaker SR 5 kettingtakels (eerste in Nederland!) incl. controllers voor de 2 studio\'s.
Een omvangrijk pakket hijsmiddelen; steels, balkenklemmen, harpsluitingen etc.
Een groot pakket Prolyte trussen zwart gepoedercoat.
Een omvangrijk pakket bekabeling en distro materialen.

Tevens werden een groot aantal op maat gemaakte slidebar lengte profielen geleverd in combinatie met PAR20 armaturen met LED lampen en daarbij horende lichtregeling.

Voor meer info, neem contact op met United of onze verkoopafdeling.

Lees meer >

Omroep Friesland (2011)

In samenwerking met de firma Chain leverden we de gehele technische inrichting voor de nieuwe studio van Omroep Friesland.
De levering omvatte een complete dimmerinstallatie, regie en een compleet pakket schijnwerpers, waaronder ook fluorescentie armaturen.

Lees meer >

Endemol Studio (2010)

Endemol Nederland is een bedrijf waar creativiteit, excellente productie en kennis van de markt hand in hand gaan.

Mediabedrijf Endemol verhuist in 2010 van Aalsmeer naar Amsterdam. In het nieuwe complex bij de Amsterdam Arena komen onder meer studio’s en het nieuwe hoofdkantoor.

Endemol koos voor Amsterdam Zuidoost onder meer om de uitstraling van de locatie, de bereikbaarheid en de gunstige geografische ligging. In het nieuwe, 32.000 m2 grote complex zullen grote amusementsprogramma’s en dramaproducties als Goede Tijden, Slechte Tijden worden opgenomen.

Controllux heeft de opdracht gekregen voor de levering van maarliefst 230 stuks Verlinde Stagemaker SM5-258 M2-B kettingtakels voor in de nieuwe studio\'s. Het gaat hier om standaard 250kg takels met een klimsnelheid van 8m/min en hoog/laag eindschakelaars.

Tevens werd een speciale besturingsinstallatie geleverd voor de aansturing van diverse groepen takels met remote controls.

Controllux verzorgde de gehele installatie van alle takels in de studio ter plaatse, tevens werd een zeer omvangrijk pakket rigging materialen geleverd voor de gebruikscombinatie met de geleverde takels in de nieuwe studio (steels, shackles, balkenklemmen, kabelwerk, Petzl verankerings bandlussen en carabiners, pakket handkettingtakels)

Controllux wenst Endemol en al haar medewerkers veel succes in hun nieuwe onderkomen.

Lees meer >

Meer referenties TV / Studio's