RTL Koffietijd / 5 uur live (2018)

December 2018 is Koffietijd / 5 Uur Live verhuisd van Eemnes naar een gloednieuwe studio op de Zuid-as van Amsterdam. De studio is gevestigd in het nieuwe kantoorgebouw van de Postcode Loterij en werd afgelopen donderdag 6 december feestelijk geopend door Koningin Maxima.

Het oude kantoorpand is gerenoveerd, uitgebreid en duurzamer gemaakt. Zo zijn op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt regenwater voortaan opgevangen voor gebruik in het pand. Het isolatiemateriaal is gemaakt van schimmels van agrarisch afval. Het gebouw is verder uitgevoerd met innovatieve elektriciteit opwekkende ramen en de blikvanger van het gebouw is het dak, dat bestaat uit 6800 'bladeren' van gepolijst aluminium.

Lichtontwerp: Lichtmacht
Faciliterend bedrijf: Ampco - Flashlight Rental

Controllux mocht een groot deel van de gebruikte materialen voor de lichtset leveren, welke o.a. bestaat uit:
- 10 x ARRI SkyPanels S60 met Chimera Lighting lantern
- 15 x QuartzColor X4 bi-color pole operated LED fresnels
- 15 x QuartzColor X3 bi-color pole operated LED fresnels
- 12 x Rosco Braq Cubes
- Compleet Prolyte Group truss plafond

Andere toegepaste materialen:
- 500mtr RGB-WW-CW led strip
- 12 x ETC Colorsource Pearl zoom profielen



Meer referenties TV / Studio's