United (2012)

United breidt uit in Amsterdam.

Mediahaven is een studiocomplex van circa 6.000 m² en biedt ruimte aan meerdere opnamestudio’s waarvan de grootste studio ruim 1.200 m² groot en meer dan 10 meter hoog is.

United, de nieuwe naam voor United Broadcast Facilities (UBF), gaat vanaf eind 2012 de 2 nieuwe TV /opname studio’s exploiteren in het duurzame gebouw Mediahaven in Amsterdam.
United gaat in totaal ca. 2.300 m2 huren, waarvan ca. 1.700 m2 v.v.o. studioruimten, bestaande uit een grote studio van ca. 1.300 m2 v.v.o. en een kleine studio van ca. 400 m2 v.v.o. en ca. 600 m2 studio gerelateerde ruimte (zoals o.a. kleedkamers, productiekantoren ), 7 ENG opslagruimten, alsmede parkeerplaatsen in de parkeergarage.

Eerder tekende de Hilversumse TV-producent Tuvalu Media (o.a. Ali B op Volle Toeren en DNA Onbekend) al een huurovereenkomst voor dit nieuwe Mediagebouw in Amsterdam. Door het tekenen van de huurovereenkomst met United is 85% van het gebouw verhuurd en is nog slechts 1 verdieping beschikbaar voor de verhuur, waarvoor eigenaar in gesprek is met diverse partijen uit de creatieve sector.

Het gebouw zal na een bouwtijd van één jaar begin 2013 in gebruik worden genomen. Vanuit duurzaamheidsoogpunt wordt het gebouw ondermeer voorzien van een warmte-koudeopslag voor de koeling en verwarming van het gebouw.

Controllux kreeg de opdracht alle rigging materialen te leveren voor de nieuwe locatie, bestaande uit:

16 stuks van het nieuwe type Verlinde Stagemaker SR 5 kettingtakels (eerste in Nederland!) incl. controllers voor de 2 studio\'s.
Een omvangrijk pakket hijsmiddelen; steels, balkenklemmen, harpsluitingen etc.
Een groot pakket Prolyte trussen zwart gepoedercoat.
Een omvangrijk pakket bekabeling en distro materialen.

Tevens werden een groot aantal op maat gemaakte slidebar lengte profielen geleverd in combinatie met PAR20 armaturen met LED lampen en daarbij horende lichtregeling.

Voor meer info, neem contact op met United of onze verkoopafdeling.


More references TV / Studios