Endemol Studio (2010)

Endemol Nederland is een bedrijf waar creativiteit, excellente productie en kennis van de markt hand in hand gaan.

Mediabedrijf Endemol verhuist in 2010 van Aalsmeer naar Amsterdam. In het nieuwe complex bij de Amsterdam Arena komen onder meer studio’s en het nieuwe hoofdkantoor.

Endemol koos voor Amsterdam Zuidoost onder meer om de uitstraling van de locatie, de bereikbaarheid en de gunstige geografische ligging. In het nieuwe, 32.000 m2 grote complex zullen grote amusementsprogramma’s en dramaproducties als Goede Tijden, Slechte Tijden worden opgenomen.

Controllux heeft de opdracht gekregen voor de levering van maarliefst 230 stuks Verlinde Stagemaker SM5-258 M2-B kettingtakels voor in de nieuwe studio\'s. Het gaat hier om standaard 250kg takels met een klimsnelheid van 8m/min en hoog/laag eindschakelaars.

Tevens werd een speciale besturingsinstallatie geleverd voor de aansturing van diverse groepen takels met remote controls.

Controllux verzorgde de gehele installatie van alle takels in de studio ter plaatse, tevens werd een zeer omvangrijk pakket rigging materialen geleverd voor de gebruikscombinatie met de geleverde takels in de nieuwe studio (steels, shackles, balkenklemmen, kabelwerk, Petzl verankerings bandlussen en carabiners, pakket handkettingtakels)

Controllux wenst Endemol en al haar medewerkers veel succes in hun nieuwe onderkomen.


More references TV / Studios