RTL Nieuws (2013)

Het RTL Nieuws heeft een nieuw gezicht gekregen: een nieuw decor en een nieuwe vormgeving. Aan de eerste uitzending gingen maanden voorbereiding vooraf.

Op maandag 5 mei om 19:30 uur introduceerde RTL Nieuws één herkenbare en onderscheidende identiteit voor al haar activiteiten op tv, web en app. RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Weer en Verkeer kregen een nieuwe studio, huisstijl, leaders en geluid. Dezelfde dag gingen ook de website en apps over.

Een herkenbare identiteit
De hele nieuwe look and feel is gecreëerd door de Britse ontwerpers Mark Porter (van Mark Porter Associates) en Dylan Griffith (van Smörgåsbord Studio). Caroline Schnellen, Marketing & Communicatie RTL Nieuws: “In de afgelopen anderhalf jaar zijn Mark Porter en Dylan Griffith verantwoordelijk geweest voor het opnieuw ontwerpen van elk visueel aspect van RTL Nieuws, RTL Z en RTL Weer en Verkeer. Hierdoor hebben ze nu één herkenbare identiteit voor al onze platformen. Of we het nieuws nu kijken op tv, volgen via internet of mobiele apps, we zien de wereld steeds door een rechthoekig kader of frame. Dit frame is de basis geworden voor onze visuele identiteit, van de nieuwe logo’s tot aan het decor in de nieuwe studio.”

Nieuwe studio en regie
Marc Schreuder, adjunct hoofdredacteur RTL Nieuws: “De metamorfose van RTL Nieuws is een omvangrijk project. Niet alleen de huisstijl, maar ook de website, apps en muziek hebben we aangepast. De studio en regie waren ook aan vernieuwing toe. Na de goede ervaringen een paar jaar geleden bij de vorige verbouwing hebben we weer samengewerkt met het Belgische ontwerpbureau Pièce Montée. We maken nu gebruik van de nieuwste technieken, zoals robotcamera’s en virtuele technieken, augmented reality, waarbij beelden levensgroot op verschillende plekken kunnen worden geprojecteerd.”

Het lichtontwerp was van Never Fear Shadows en er is met name gebruik gemaakt van groene LED oplossingen. De firma Chain uit Baarn heeft hiervoor de installatie van de aansturing en het lichtplafond voor haar rekening genomen. Controllux mocht als lichtleverancier de invulling van het lichtplan leveren, de levering bestond o.a. uit:

- 30 stuks ETC S4 LED studio HD 15-30° zoom profiel
- 28 stuks ARRI L7-C pole operated full colour LED fresnel
een groot pakket verdeelmaterialen.

foto\'s © rtlnieuws

Voor meer informatie over de geleverde materialen kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling in Nederland: info@controllux.nl of bel 088-4446444


More references TV / Studios