Theater De Molen (2020)


Theater De Molen kiest voor LED.

In 2000 is Theater De Molen gestart met een enthousiaste groep vrijwilligers in ’t Molenhuis in Beuningen. Dit theater programmeert verrassende voorstellingen voor jong en oud, waaronder cabaret, muziek en diverse familievoorstellingen. Grote artiesten van nu waaronder Jochem Myjer, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Pieter Derks en Van der Laan & Woe hebben hun eerste theatervoorstellingen bij ons opgevoerd. Nu stralen ze in de grote theaters door heel het land. De kleinschaligheid van de zaal zorgt voor een prettige interactie tussen het publiek en de artiesten. 

Voor muzikale voorstellingen biedt de intimiteit van Theater de Molen een geweldige sfeer en akoestiek. 

Het door Controllux technisch ingerichte theater in Beuningen, was na bijna 20 jaar gebruik van hun halogeen armaturen toe aan een nieuwe invulling. Met de mogelijkheden van LED armaturen vandaag de dag en de besparing op energiekosten in gedachten, werd gekeken naar hoe de nieuwe technische installatie in kon worden gericht. Hoofd techniekers Sjaak Geurts en Willie van Boxtel gingen in gesprek met Controllux over de keuze aan armaturen, maar ook het aanpassen van de installatie er omheen. Dimmers maakte plaats voor directe voeding en ethernet lijnen werden verdeeld over de ophangpunten. Daarnaast werd de zaal voorzien van multi-color LED spots, vanwege het veelzijdige gebruik door de inschuifbare tribune.

Onlangs werd de nieuwe installatie opgeleverd en afgesloten met een lichttafeltraining voor alle technische vrijwilligers. Wij wensen de technische staf van Theater De Molen heel veel plezier van hun nieuwe lichtinstallatie!

 

Geleverd:

4x Prolights Eclipse Profile 25-50
2x Prolights Eclipse Profile 15-30
4x Prolights Eclipse Fresnel 250W
4x Prolights Eclipse Fresnel 130W
15x Prolights Studio COB Plus RGBW
4x Fargo LED PAR64 RGBA
2x Chameleon 16Q4 LED-Bar
1x Zero88 FLX S48 met Router
+ Aanpassing dimmerrack, naar voeding en DMX-netwerk


Wij bedanken Theater De Molen voor deze mooie opdracht en samenwerken en gaan ervan uit dat hier nog jaren plezier aan wordt beleeft.

Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?
Neem dan contact met ons op via:
Mail: info@controllux.nl
Tel.: +31 (0)88 666 4 666


More references Theatre