Poppodium Metropool, Hengelo (2024)

Een indrukwekkende ROBE upgrade voor Poppodium Metropool.

De podiumset in de grote Jupiler zaal werd uitgebreid met een 12-tal Robe LEDBeam 350’s en 4 extra Robe LEDBeam 150’s als aanvulling op de reeds aanwezige LEDBeam 150’s.

 

Metropool chef licht Dion Moldovan:

“Toen we onze zoektocht begonnen naar nieuwe armaturen voor onze wash/beam movingheads en front licht, kwamen we onder andere weer uit bij Controllux. Zij kwamen al snel met armaturen die bij onze specificaties pasten en naar enkele demo's en shoot-outs tussen verschillende partijen hebben wij wederom gekozen om verder te gaan met Robe en Controllux. Een groot deel van deze keuze is de uitstekende technische en after-sales ondersteuning die Controllux biedt."

 

Het statische halogeen frontlicht in de Jupiler zaal is vervangen voor een 8-tal Robe T1 profile movingheads. Deze hebben een dubbele functie als frontlicht tijdens concerten en bewegend zaallicht tijdens dans producties.

 

“We hebben de Robe Robin T1 Profile gekozen vanwege onze ervaringen met deze armaturen in het Wilmink theater waar wij veel mee samen werken en waren dus al aardig bekend met de T1" verteld Dion. 

Het was de bedoeling van Metropool om een armatuur te vinden die we zowel konden gebruiken als front licht en voor de dance producties en showlicht. De volgende kwaliteiten mogen niet ontbreken: Een goede kleurmenging en kleurtemperatuur, Snel bewegend messenpakket dat ook gebruikt kan worden voor dance effecten, fijne Frost filters. Al deze kwaliteiten hebben wij gevonden in de Robe Robin T1.” Aldus Dion

 

Voor de kleinere Jack Daniels zaal werd een mooie set van 8 Robe T11 profiles geleverd ter vervanging van het halogeen frontlicht.

 

Dion Moldovan:

“Voor de Jack Daniels zaal waren wij op zoek naar een Front lamp met dezelfde kwaliteiten als de Robe T1, alleen deze keer was het niet nodig dat er beweging in zat.

Controllux kwam snel met de oplossing, Robe bracht namelijk de Robe Robin T11 Profile. Door dat de Robe T11 dezelfde LED Kleurenmenging gebruikt als de Robe T1 is het nu ook mogelijk om deze armaturen naast elkaar te gebruiken.”

 

Naast armaturen werden beide zalen uitgerust met nieuwe MA3 licht consoles, een MA3 Light voor de grote zaal en een CompactXT in custom case voor de Jack Daniels zaal.

 

Wij wensen het team van Metropool veel plezier van deze uitbreiding.


More references Concerthalls