Poppodium Doornroosje, Nijmegen (2019)

Poppodium Doornroosje Nijmegen

Begin juni 2019 heeft Poppodium Doornroosje haar nieuwe uitbreiding op de licht set in de Paarse zaal in gebruik genomen.

Door Controllux werd een set van 12 stuks Robe T1 Profile armaturen geleverd voor boven het podium, de reeds bestaande set Robe DLX en DLF armaturen welke in 2014 door Controllux geleverd zijn gaan ingezet worden als vaste set voor de dansfeesten in Doornroosje, waarbij de DLF washes boven de dansvloer in de paarse zaal komen te hangen en de DLX spots naar het café gaan waar ook een nieuw zwart Prolyte truss grid werd gerealiseerd.

Voor coördinator lichttechniek Robbie van Reen was de keuze voor de Robe T1 Profile een makkelijke.

De positieve ervaringen in het gebruik en onderhoud van Robe armaturen de afgelopen jaren waren een mooi startpunt, daarnaast is de relatie met Controllux zeer goed te noemen.

Na diverse opties te hebben bekeken en overwogen werd de keuze voor de Robe T1 snel gemaakt. De zeer mooie verfijnde optiek, flinke output in alle kleuren en onderhoudsvriendelijkheid gaven de doorslag.

Naast de Robe T1 Profile armaturen werd de bestaande motortakel set uitgebreid met 4 stuks Verlinde SR5 takels, Verlinde draadloze takelsturing en alle benodigde rigging accessoires en aansluitmaterialen.

Het data netwerk werd uitgebreid met een extra ELC node en binnenkort zal er nog een nieuwe GrandMA3 light console worden uitgeleverd ter vervanging van de huidige GrandMA2 light console in de rode zaal, waardoor de GrandMA2 door kan naar de paarse zaal.

Als klap op de vuurpijl werd er speciaal voor Robbie door Robe nog een oldschool Robe 1200XT Dominator (Nu dus Robbienator) centerpiece geproduceerd als gimmick voor de verschillende dance concepten in Doornroosje.

De hoeveelheid Robe armaturen in de huisrider van de paarse zaal mag met recht indrukwekkend worden genoemd:

12x Robe T1 Profile (stage)
4x Robe LEDWash 600 (front)
6x Robe Actor 3 (zij)
8 x Robe DLX spot (zaal)
8x Robe DLF wash (zaal)
8x Robe LEDWash 300 (vloer)


More references Concerthalls