Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard (2022)

Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard
Hét theater, centrum voor muziek-, theater- & kunstlessen, en podium voor events in het hart van Noord-Holland.

Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard is een plek voor theatervoorstellingen en evenementen, maar bied tevens ruimte aan een muziekschool. In het zeer kenmerkende ontwerp van het gebouw (door Jos van Eldonk) zijn vormen die terug te leiden zijn naar een ‘rode kool’ en vandaar dat men de naam ook uitspreekt als ‘kool’ Kunst en Cultuur. Een leuk detail is de custom verlichting aan de uiteinden van de ‘groene sprieten’ aan de binnen- en buitenzijde van de glazen voorgevel, welke in het verleden voorzien zijn door onze partner TDE-lighttech.

Uitgangspunt was om de bestaande bandraster armaturen te vervangen voor een LED variant, met behoud van het bekende lichtbeeld echter mét verbetering van de lichtkwaliteit. En dit is gelukt door een inlegpaneel toe te passen welke op het oog een indirecte uitstraling creëert en rust geeft in de diverse werkruimtes.

In de theaterzaal zijn boven in de zaal alle werklicht TL-armaturen vervangen voor LED-armaturen incl. nood. Een vervanging naar LED voor het warme theaterlicht hebben wij reeds in 2019 voorzien d.m.v. TDE Moodspots.

Rondom het podium en aan het plafond van het toneelhuis zijn dezelfde lineaire LED-armaturen geplaatst, echter zonder nood. Deze bieden een ruime hoeveelheid licht bij het op- en afbouwen van de theatervoorstellingen.

De garderobe is voorzien van FlexLED lichtlijnen van TDE-lighttech en de accenten worden gecreëerd door de Cursa inbouwspots van TDE-lighttech.

Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?

Neem dan contact met ons op via;
Mail: info@lumensolutions.nl
Tel: +31 (0)88 - 77 22 777 


More references Architectural