Amstelkerk Stadsherstel, Amsterdam (2021)

Stadsherstel locatie Amstelkerk voorzien van kleur!

Lumen Solutions heeft de verlichting, aansturing en programmering mogen leveren voor zowel de kantoorruimtes als de evenementenruimte van locatie Amstelkerk, in opdracht van Stadsherstel en OTHArchitecten

De 17e-eeuwse Amstelkerk is van noodkerk, waar naar verluidt Napoleon zijn paard stalde, uitgegroeid tot een sfeervolle locatie met prachtige akoestiek. Een idylle van rust en serene pracht in hartje centrum. Sinds de jaren 90 wordt de middenruimte van de kerk gebruikt voor lezingen, symposia, diners, recepties, huwelijken en concerten. De Amstelkerk, gelegen aan het karakteristieke Amstelveld bij de Reguliersgracht, de Kerkstraat en de Prinsengracht, is de meest multifunctionele locatie van Stadsherstel met naast kantoren, ook geschikt voor evenementen, het Brasserie Nel naast de deur en een permanente expositieruimte.

Enkele uitgangspunten voor de keuze van de toegepaste verlichting en aansturing zijn:  basislicht, sfeer, accenten en events. Doordat de Amstelkerk voor meerdere functies wordt gebruikt en de kantoorruimtes zichtbaar zijn vanuit de middenruimte, is ervoor gekozen ook de kantoorverlichting te betrekken bij de evenementenverlichting. Door middel van spots met zowel koud als warm witte LED’s, wordt eenzelfde sfeer in het gehele gebouw gecreëerd welke de historische architectuur volledig tot zijn recht laat komen.

Middels diverse ETC touch panelen en pulsschakelaars in de verschillende ruimtes, is het alledaagse licht aan en uit te schakelen of te dimmen. Daarnaast is er een 15,6 inch touchscreen geïnstalleerd, welke via de software van Visual Productions de aansturing verzorgt van de evenementenverlichting. Hierop zijn verschillende armaturengroepen te bedienen in aan/uit, dimmen, warm/koude kleurtemperatuur of full-color. Ook het toneellicht is hier te bedienen, verzorgd door een achttal Lupo LED-fresnels voorzien van een custom kleur en ophangbeugel passend voor de locatie. Tevens heeft Lumen Solutions de kantoren mogen voorzien van een aantal Foscarini Spokes design-armaturen en Artemide Tolomeo bureau-armaturen. De algemene ruimtes zijn ingevuld met inbouwspots en panelen van Lumiparts en downlighters van Iguzzini. We wensen Stadsherstel veel gebruiksgemak en mooie evenementen toe op deze unieke locatie!


Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?

Neem dan contact met ons op via;
Mail: info@lumensolutions.nl
Tel: +31 (0)88 - 77 22 777 


More references Architectural