Projectie fietstunnel Mosplein, Amsterdam (2020)

Happy Tunnel brengt fietstunnel tot leven!

Ontwerper Bastian Schoof en Happy Tunnel hadden weer opdracht gekregen om één van de tunnels in Amsterdam van een vrolijker gezicht te voorzien. De vaak grijze betonnen tunnels ogen zeker ’s avonds en ’s nachts alles behalve gezellig. Maar Happy Tunnel brengt daar graag verandering in!

De tunnel waar dit keer een ontwerp voor gemaakt werd is gelegen onder het Mosplein, de kruising van de Johan van Hasseltweg met de Klaprozenweg in Amsterdam. De tunnel verbind beide kanten van Mosveld en is te gebruiken door wandelaars en fietsers. Het is een veel gebruikte verbinding tussen de Van der Pekbuurt en Volewijck.

Er is gekozen voor diverse projecties van bloemen en kruiden in verschillende kleuren. De bloemen en kruiden zijn gebaseerd op de namen van de straten waar je niet direct langs fietst als je van of naar de pont langs de bloemen- en kruidenbuurt fietst. Komende vanuit Zuid zie je bloemen van straatnamen waar je net wel langs bent gefietst, maar niet hebt gezien. Vanuit Noord komende zie je kruiden van straatnamen waar je net langs bent gefietst. De door Lichtpunt geleverde Rosco Image Spots die de projecties verzorgen zijn door hun hoge output en duurzaamheid hiervoor zeer geschikt. Daarnaast hebben ze en LED lichtbron waardoor het stroomverbruik minimaal is. De komende jaren kunnen de passanten dan ook blijven genieten van de vrolijke noot in deze tunnel!

Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?

Neem dan contact met ons op via;
Mail: info@lumensolutions.nl
Tel: +31 (0)88 - 77 22 777 More references Architectural