STRAAT, Amsterdam (2020)

Straatkunst in een unieke locatie in Amsterdam!

In de Lasloods op het terrein van de NDSM-Werf is een tentoonstelling te zien van unieke ‘street-art’ kunstwerken. Het lichtontwerp is van De Theatermachine en de technische realisatie uitgevoerd door Lumen Solutions.

In het STRAAT museum kun je het werk van graffiti artiesten van over de hele wereld, die grenzen verleggen van Amsterdam tot New York, van São Paulo tot Tokyo. Onder één dak vind je een verzameling van stijlen, vormen, technieken en verhalen van de grootste kunstbeweging uit onze tijd. De collectie bestaat uit werken zo groot als gebouwen, in de nog grotere Lasloods op de NDSM-werf, wat zelf een nationaal monument is.

In het ontwerp van de Theatermachine is gekozen voor een truss oplossing, waar Lumen Solutions vanuit hun nauwe banden met de entertainment wereld de nodige ervaring mee heeft. Via het aansturingssysteem van ETC wordt het licht aangestuurd en  d.m.v. een lichtsensor wordt rekening gehouden met invallend licht. De bijna 350 stuks DTS Scena armaturen zorgen met hun hoge CRI en lichtopbrengst voor een mooi geheel. De keuze van de kleurtemperatuur 4000K past mooi in de industriële omgeving van de loods. Door de corona pandemie is de expositie momenteel nog gesloten, maar we hopen dat het museum snel weer open kan en men weer kan genieten van STRAAT!

Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?

Neem dan contact met ons op via;
Mail: 
info@lumensolutions.nl
Tel: +31 (0)88 - 77 22 777


More references Architectural