Stadsschouwburg, Utrecht (2021)

Renovatie klassieke kroonluchters Hekmanfoyer, Stadsschouwburg Utrecht

In samenwerking met Atelier Willem Noyons is ons gevraagd mee te denken hoe de klassieke kroonluchters in de Hekmanfoyer van de Stadsschouwburg Utrecht voorzien konden worden van een nieuwe lichtbron. Uiteraard met behoud van het lichtbeeld van de originele lichtbron van deze fraaie glazen armaturen uit 1939.

De Stadsschouwburg, gevestigd aan de Lucasbolwerk in Utrecht, is op deze locatie gebouwd gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Dudok, wat direct is te herkennen is bij het aanzien van het gebouw. Ook binnen klinkt deze klassieke stijl door in de rechte lijnen en het gebruik van veel glas.

Samen met TDE-Lighttech is gekeken is naar de opbouw van de armaturen en de uitstraling en kleur van het licht. Aan de hand hiervan zijn enkele tests gedaan met een op maat gemaakte LED module, met een uiteindelijke ontwerp als gevolg. Deze is in een meervoud toegepast, ook in de staande lampen in de Dudokfoyer, zie Staande armaturen Stadsschouwburg Utrecht.

 

Heeft u vragen over dit project, andere projecten of misschien uw eigen project?

Neem dan contact met ons op via;
Mail: info@lumensolutions.nl
Tel: +31 (0)88 - 77 22 777 


More references Architectural