Circus Elleboog (2013)

In november 2012 opende Circus Elleboog haar nieuwe deuren op de laan van Spartaan in Amsterdam-West. Circus Elleboog is niet van gisteren, al ruim 60 jaar is de organisatie actief in Amsterdam en omgeving. Naast de nieuwe locatie zijn er nog een twintigtal locaties waar diverse activiteiten plaats vinden en zijn er tal van samenwerkingsverbanden met o.a. Bijlmer Parktheater en Circomundo.

Per jaar realiseert Circus Elleboog, naast alle cursussen zoals o.a. circus en acrobatiek, ongeveer 100 producties met cursisten en zijn er drie voorstellingsgroepen actief. Dat gecombineerd met de dagelijkse logistiek tussen de diverse locaties en alle betrokken medewerkers maakt dat Circus Elleboog is uitgegroeid tot een professionele non-profit organisatie met een groot lokaal maatschappelijk belang.

Op de nieuwe locatie is een multifunctioneel gebouw ontstaan waarvan veel onderdelen in korte tijd en zonder problemen volledig anders ingericht kunnen worden. Zo is o.a. de speciaal voor circus ingerichte zaal, met trapeze en dergelijke, in een mum van tijd om te bouwen tot een theaterzaal. Verder is de technische installatie zo ingericht dat alle activiteiten uitgevoerd kunnen worden, overal zijn voldoende aansluitpunten aanwezig voor video, geluid en licht.

Maar af is het nog niet volgens Bert Wils, facilitair manager op de nieuwe locatie. De wens bestaat om de inrichting verder uit te breiden, de infrastructuur is daar al op voorbereid. Maar ook op andere vlakken wordt nog druk gewerkt aan verbetering en uitbreiding. Bert was tijdens de bouw al betrokken als bouwcoördinator en kon dus veel invloed uitoefenen op het uiteindelijke ontwerp. Veel zaken zijn daar al op een goede manier gecorrigeerd. Maar blijft het een uitdaging om Circus Elleboog beter te maken en de nu al hoge veiligheid te verbeteren. Het is nooit klaar!

Momenteel heeft Circus Elleboog de volgende licht materialen tot haar beschikking:

- Robe LedWash 600
- ADB C103 PC schijnwerpers
- ETC S4 Zoom profielschijnwerpers
- Ballettorens met ETC S4 jr. zoom profielschijnwerpers
- ABD Eurorack 60 dimmers
- Avolites Tiger Touch
- Prolyte truss constructie hangend aan Verlinde takels


More references Schools / Education