HWC Events & Rental (2021)

HWC Events & Rental 

En ineens stond de complete evenementenindustrie even stil. Plotsklap regende het annuleringen en stond de hele industrie op z’n kop. Veelal waren evenementenlocaties leeg en stonden deze te springen om nieuwe kansrijke initiatieven. Pijlsnel werd daarom een nieuw platform ontwikkelt waar zowel de opdrachtgevers als hotels hun vruchten van plukken. Vele evenementen gingen online verder via livestreams, waardoor deze toch vanuit huis gevolgd konden worden.  

Om deze reden heeft HWC Events & Rental een nieuw platform gecreëerd waarbij er verschillende studio’s zijn geplaatst in vooraanstaande hotels in en rond Amsterdam. Onder de noemer van “Livestream Studio Amsterdam” kunnen opdrachtgevers hun livestream uitzenden vanuit de studio, maar ook genieten van alle gemakken die een hotel te bieden heeft. Een overnachting voor of na het evenement? Een perfect verzorgde lunch of diner? Het kan allemaal bij Livestream Studio Amsterdam. 

Om de studio’s te kunnen implementeren bij de hotels was de juiste apparatuur benodigd. En dat niet alleen. Om aan de hoogwaardige uitstraling van de locatie te voldoen zou enkel het beste goed genoeg zijn. Voor deze apparatuur klopte HWC Events & Rental aan bij Controllux.

 

Realisatie

“We wilden iedere locatie voorzien van dezelfde audiovisuele apparatuur. Op deze manier konden we voor de technici zo’n uniform mogelijke setup creëren. Hiermee kunnen we technici tussen de locaties uitwisselen en zeer snel bekend laten zijn met de setup. Uiteraard zijn niet alle ruimtes tussen de hotels exact hetzelfde. Hoge en lage plafonds. Smalle en brede ruimtes. Dit maakt de keuze voor de materialen er niet makkelijker op. In overleg met Controllux werden verschillende merken en types aan een uitvoerige test onderworpen. Het doel was helder. Welke armaturen leveren in ieder scenario de beste kwaliteit op beeld. Zorgvuldig werden alle eigenschappen vergeleken. Waar lagen de mogelijkheden? Wat waren de beperkingen? Controllux heeft ons werkelijk subliem begeleid in het hele traject. Zonder hen hadden we niet zo’n wel overwogen keuze kunnen maken.” Aldus Ewald van HWC Events & Rental.

 

Wat betreft de sfeerverlichting heeft HWC Events & Rental de keuze laten vallen op draadloze LED verlichting van het merk Astera. Een combinatie van 24 Astera AX5 TriplePar en 8 Astera AX1 PixelTubes vormen de basis van de uitstraling die de studio heeft. Vooral de betrouwbaarheid, mogelijkheden met betrekking tot aansturing, optionele diffusors en instelbare refresh rate vormden de doorslag. Hiermee zijn deze armaturen ultiem inzetbaar. Tevens is het volledig draadloos functioneren een verademing voor de technici. Even een highlight creëren of een armatuur ‘bijprikken’ is hiermee een fluitje van een cent. 

 

Voor het frontlicht is de keuze gevallen op de softpanels van SWIT. Aangezien er geen gebruik gemaakt wordt van een vaste tafelopstelling, dient deze verlichting keer op keer aangepast te worden op de nieuwe situatie. De oplossing moest daarom zowel lichtgewicht als draadloos zijn. De PL-E90D panelen voldoen uitstekend aan deze kwalificaties. Volledig draadloos aanstuurbaar via DMX en gevoed door een accu, passen de technici de verlichting razendsnel aan op de nieuwe situatie. De instelbare kleurtemperatuur en prijs / kwaliteit verhouding gaven de doorslag.

 

Iedere studio bevat onder andere:

-      - 8x Astera AX1 PixelTube
- 24x Astera AX5 TriplePar
- 1x Astera ART7 AsteraBox
- 3x SWIT PL-E90D

 

 Kijk voor meer informatie op www.livestream-studio-amsterdam.nl of neem contact op via info@livestream-studio-amsterdam.nl dan wel 085-3034288

 


More references