Fox Sport studios (2013)

Dutchview is gevraagd voor de realisatie van de vernieuwende technische studiofaciliteiten van de FOX-studios in de MediArena in Amsterdam.

Een innovatieve mix van moderne studiotechniek en IP-based platforms. Overal directe toegang tot content en volledige integratie van techniek met de redactie. Dit is de nieuwe standaard, die in opdracht van Endemol en Fox Sport is gerealiseerd om de nieuwe FOX-zenders optimaal van start te laten gaan. Een nieuwe manier van werken, die de creativiteit van televisiemaker en techniek in elkaar laat overlopen en daarmee de kwaliteit van de programma\'s ten goede komt. In een coördinerende rol heeft DutchView met een aantal partners hiervoor de bouw, infrastructuur en configuratie van de nieuwe technische faciliteiten verzorgd.

Controllux is gevraagd de lichttechnische invulling hiervoor te verzorgen. Voor de nieuwe studio\'s 3, 4, 5 en 6 van waaruit Fox sports haar uitzendingen broadcast is een aanzienlijk pakket aan \"groene\" armaturen geleverd.

Zo leverden we o.a.:
92 x Desisti Leonardo 90W LED studio schijnwerpers
30 x Desisti Leonardo 120W LED retrofit modules
9 x BB&S Led zoom profiel schijnwerpers

DutchView verzorgt komende jaren in de MediArena de operationele bediening en camerafaciliteiten van Studio 1, waar entertainmentprogramma’s als All You Need is Love, Wie Ben Ik, Miljoenenjacht en 1 tegen 100 worden geregistreerd. In Studio 2 registreren we Goede Tijden Slechte Tijden en daarnaast verzorgen we onder meer vier voetbalwedstrijdregistraties per weekend. In Studio’s 3, 4, 5 en 6 zijn zij verantwoordelijk voor de support, techniek en de bediening voor de sportuitzendingen die Endemol voor FOX Sport produceert.


More references