Kunstmin Dordrecht (2019)

2019 

Theater de Kunstmin in Dordrecht heeft ook gekozen voor de Robe T1 LED Profiel, maar liefst 8 stuks zullen gebruikt worden voor in de grote zaal.

Robe T1 is een stijlvolle, energiezuinig en verfijnd armatuur wat onder andere ontworpen is als theater verlichting.

De T1-profielen werden voornamelijk gekozen vanwege het kleurengamma, waaronder wit plus het uitstekende kleurmenging- en sluitersysteem. 

Wij wensen de technische ploeg veel plezier met deze nieuwe schijnwerpers.2014

In 2014 is theater de Kunstmin te Dordrecht opnieuw open gegaan na een grondige verbouwing.

Schouwburg Kunstmin werd in 1864 geopend aan het Kromhout in Dordrecht. Na diverse verhuizingen vestigde het theater zich later aan de T-splitsing tussen de Singel en de Sint-Jorisweg. Dit gebouw had oorspronkelijk een grote en een kleine zaal. Het pand werd in 1938 verbouwd door Sybold van Ravensteyn waar het onder andere voorzien werd van een nieuwe entree en een uniek interieur met veel marmer en hout. Een bijna gelijke zaal staat er in Vlaardingen.

De dimmer installatie, een ADB DD3 en DD2 systeem, van de grote en kleine zaal stonden de afgelopen twee jaar bij Controllux in Alphen aan den Rijn opgeslagen.
In 2006 werden drie ADB Eurodim DD3 kasten met 3 & 5kW dimmers geleverd en die zijn nu weer terug geplaatst. Samen met een set nieuwe ADB Europa serie 2kW zoom-profiel schijnwerpers, ADB WARP 800w Zoom- profiel, DTS Par64 cans op TSB slide barren met meatracks en een grote nieuwe set bekabeling was de levering compleet.

Dordrecht kan naast Schouwburg de Kunstmin en het Energiegebouw de toekomst op cultureel gebied weer fris tegemoet zien.


Foto's: Kuno van Velzen & Louise Stickland


More references