Schaffelaar Theater, Barneveld (2024)

Schaffelaar Theater kiest voor Painte!

In Barneveld in het hart van de Gelderse Vallei vind je het Schaffelaar theater, met ruim 85.000 bezoekers per jaar en meer dan 575 activiteiten een bruisende plek. Met een mooie mix van professioneel theateraanbod, gezelschappen uit de regio, tientallen besloten events en een participatieprogramma.

Een brede programmering vraagt om breed inzetbare faciliteiten, met als doel te moderniseren en producties efficiënter te maken gingen Hoofd Techniek Djordi Veerman-Snelder en Technicus Timo van Dusschoten op zoek naar de juiste armaturen om hier invulling aan te geven.

Diverse merken en armaturen werden bekeken en getest, hier ontstond een sterke voorkeur voor het pakket van Robe.

Een geschikte combinatie van multi-kleuren front licht en klassiek wit tegenlicht met CMY kleuren menging had sterk de voorkeur, het beste van beide werelden.

De jarenlange warme band en fijne samenwerking met Controllux versterkte deze keuze uiteraard.

De vernieuwing zal in fases plaatsvinden waar de levering van een nieuwe ETC ION20XE console, 8 stuks Robe Painte in de profile uitvoering en een 20-tal Queled RGBWA LEDparren de eerste fase invullen.

Fase 2 zal spoedig volgen met een 12-tal Robe LEDBeam 350 in een RGBA FW uitvoering en een 6-tal Robe T11 Multispectral RGBAL profiel spot voor het tegenlicht en een 5-tal Robe TX1 Multispectral RGBAL profile movingheads met gobo module.


Nieuwe bekabeling, een custom stroom en signaal verdeling en een ETC Puck systeem met ETC EOS programming wing maakt dit systeem compleet.

Wij wensen Djordi, Timo en het Schaffelaar theater veel plezier van deze mooie uitbreiding.


 


More references