SPOT/Stadsschouwburg Groningen (2023)

Spot Stadsschouwburg Groningen gaat voor Niethammer LPZ

Niet zo lang geleden was Niethammer nog een veelvoorkomend merk in de theaterwereld. Langzamerhand wordt deze positie overgenomen door andere merken met LED armaturen. Maar sinds kort is de nieuwe LPZ serie beschikbaar, profielschijnwerpers met een LED lichtbron. En er wordt hard gewerkt aan een serie fresnels en PC om het pakket compleet te maken.

Op de Prolight & Sound 2021 viel de introductie van de Niethammer LPZ meteen op. En zo kwam Tjeerd Hendriks op het idee om Controllux te benaderen voor een demo met de LPZ 211 D. Qua output en functionaliteit bleek dat meteen goed te zijn maar het geluid van de ventilatoren was te aanwezig. Vooral omdat de armaturen op sommige posities maar een meter van het publiek hangen. In overleg met Niethammer werd het armatuur aangepast en vond er een tweede test plaats. De silent version van het armatuur was hiermee geboren en deed zijn werk naar verwachting.

Zes maanden na de opdracht werden de armaturen in juli 2023 geleverd. De “rustige” zomermaanden werden gebruikt om de armaturen te installeren en te testen. En vanaf eind augustus zijn de eerste producties naar volle tevredenheid gedraaid.  

Bij het eerste gebruik  kwamen veel zaken naar voren die Tjeerd graag onder de aandacht brengt. De kleurechtheid is echt heel fijn, zowel in open wit als met kleurfilters. En er komt meer licht uit dan zijn 2kW halogeen voorganger. De mogelijkheid om met of zonder fade te dimmen is erg fijn. Tot slot zorgt de egale spreiding (geen hotspot) voor mooier front licht. "Wij en de bezoekende gastgezelschappen zijn erg blij met deze aanwinst!"- Aldus Tjeerd.

Controllux is erg blij met deze opdracht en de tevreden gebruikers. Wij wensen Spot en zijn bezoekers heel veel succes en plezier met de nieuwe armaturen!More references