Theater de Willem, Papendrecht (2021)

Theater de Willem Papendrecht

In 2020 kwam Senol van Theater De Willem naar ons toe met het verzoek om te nadenken over de omschakeling van conventioneel theaterlicht naar een LED oplossing. Het Theater in Papendrecht had tot dat moment gewoon dimmers en halogeen schijnwerpers. Na een demo in het eigen theater met ETC en Robe schijnwerpers, bracht de technische ploeg een bezoek aan Theater Zuidplein in Rotterdam. In dit theater, dat we vorig jaar hebben opgeleverd, kwam naar voren dat de omschakeling met de juiste aansturing heel goed te maken is.

Er is een DMX lijn ingang voor de bezoekende gezelschappen die het "oude" lichtplan aan kan sturen. De ETC Puck met 6 DMX lijnen en touch screen voor de aansturing is geprogrammeerd en gemonteerd. Er zijn 2 DMX lijnen in gebruik voor de LED schijnwerpers en de 3e lijn is voor de oude dimmers.

De halogeen schijnwerpers zijn vervangen door de ETC Lustr2 met verschillende zoom lenzen. Deze schijnwerpers hebben 60 Luxeon LED emitters verdeeld over de kleuren red, lime, amber, green, cyan, blue en indigo. ETC geeft op de Lustr2 een garantie van 10 jaar op de LED bron. 

Als tegenlicht boven het toneel zijn 18 stuks Robe moving heads toegepast met de hagelnieuwe LEDBeam350. Deze schijnwerper heeft dezelfde Osram 40w LED's uit de LEDBeam150 en de grotere Spiider maar zit er qua formaat net tussenin. 

In April 2021 werd dit project opgeleverd en kan het theater in het najaar, als de theaters weer open mogen, weer goed beginnen met deze nieuwe LED theaterset.

We hebben geleverd:

1x ETX Ion XE20 in flightcase met twee touchscreens.
1x ETC Puck en gateway met Touch screen voor de aansturing voor bezoekende gezelschappen in een 19 inchkast.
38x ETC Lustr2 engine, met 17 x ETC Zoom lens 15-30gr. en 21 x ETC Zoom lens 25-50gr.
7x ETC ColorSource CYC
8x Robe LEDBeam350
7x Robe LEDBeam150 FW
3x Robe T1 profiel
1x Een set bekabeling voor stroom en DMX.

Foto's: Kuno van Velzen


More references