Openluchttheater Cabrio Soest (2019)

Openluchttheater Cabrio Soest

Het uit 1938 daterende Cabrio openluchttheater heeft een rijke historie achter de rug. Met 1000 toeschouwers en als voorstelling "De getemde feeks", zal het er toen heel anders hebben uitgezien dan nu. Vanaf 1939 werd er een vaste ‘definitieve elektrische lichtinstallatie’ geplaatst, waar wellicht ook een Strand Patt23 of Patt123 tussen zat.

Na 1981 zijn de activiteiten even stil gevallen, maar op initiatief van Berna Kousemaker, Frans Schalkwijk en Willem Stalenhoef, werd op 3 mei 1994 de Stichting Soester Openluchttheater ”Cabrio” opgericht. Hiermee kwam de energie weer terug in het theater!

Vanaf het jubileumjaar 2009 zijn door middel van sponsoracties de tribune en de paden gerestaureerd. Daarna kwam er een overkapping boven het podium, zodat de voorstellingen ook bij slechtere weersomstandigheden door konden gaan.

Sinds 2017 worden upgrades doorgevoerd om het theater ook op technisch gebied up to date te houden. Dit alles is mogelijk door alle gepassioneerde vrijwilligers, particulieren en bedrijven die Cabrio een warm hart toe dragen.

De onder de overkapping aangelegde installatie voor het ophangen van het theaterlicht werd onlangs niet meer geschikt bevonden en voldeed niet meer aan de huidige regelgeving. Aan Controllux werd de vraag gesteld om een betaalbare, maar toch multifunctionele truss oplossing te bedenken. Samen met specialisten van Prolyte is er gekeken wat er op deze locatie mogelijk was. Uiteindelijk is er samen met de technici gekozen voor de aankoop van enkele ground-supports met een enkele ligger, uitgevoerd in H30V truss.

Als finishing-touch zijn ze dit zomerseizoen ook overgestapt op een nieuwe High-End Hoglet4 sturing en zijn ze weer "ready for the next step"

 


More references Theatre