Poppodium Hedon, Zwolle (2014)

Hedon bestaat vanaf 1973 en is sinds 1996 gehuisvest in De Branie. Op 1 mei 2013 gaven ze de sleutels aan de bouwvakkers van Friso Bouwgroep en tijdens de heropening op 06 febr. 2014 kregen ze de sleutels weer terug. Het pand heeft een dusdanige metamorfose ondergaan waardoor ze bijvoorbeeld meer bezoekers kunnen ontvangen. De grote zaal heeft een capaciteit van 850 bezoekers, er is een kleine zaal gebouwd voor 200 man, er zijn oefenruimtes bijgekomen, een backstage café, een inpandige laad & los ruimte en bovenal een prachtig functioneel pand.

Begin april 2013 ontving Controllux de uitdagende aanvraag van poppodium Hedon te Zwolle. De uitgangspunten van de heren van techniek (Martijn Deenen en Geoffrey Zehl) voor het pakket sprak ons erg aan. Voor de keuze van het licht is gekozen voor de nieuwste technieken waarbij goed gekeken werd naar het duurzame aspect zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Na een uitgebreide licht shout-out is er duidelijk de keuze gemaakt voor een movinghead pakket van Robe. Na een uitgebreide selectieprocedure is de gehele opdracht aan

Controllux gegund om het van A tot Z te leveren en te begeleiden. Naast alle theatertechniek is Controllux ook gevraagd om de ambiance RGBW ledverlichting te ontwerpen en te leveren. I.s.m. met de firma Lammerink Installatiegroep te Ootmarsum is er gekozen voor combinatie pakket van Anolis en Robe. De totale ambiance verlichting in het gehele pand waaronder: Grote zaal, Kleine zaal, Foyer en buitenverlichting wordt aangestuurd middels een besturingssysteem van Visual Productions.


More references Concerthalls