Studio59.tv (2012)

Veghel is met Studio59.tv een chique lunchroom en loungeroom rijker. Ondernemer en visionair René van Doorn opende in december 2012 zijn nieuwe zaak in het centrum van Veghel. Alles is aanwezig voor het houden van een presentatie of het organiseren van een evenement. Het fraaie interieur- en lichtontwerp kwamen van René zelf en lichtleverancier Controllux.

Zo kunnen op de begane grond de koofverlichting, de verlichting langs de wanden en de kleur van de transparante traptreden in elke gewenste kleur worden
geschakeld. Hetzelfde geldt voor de spots die de halve spiegelbollen aan het plafond aanlichten.

De bovenverdieping beschikt over soortgelijke verlichting, nog uitgebreid met verlichte tafeltjes, spots gericht op de structuurmuren en van kleur veranderende plafonnières. In het midden van de ruimte kan een dansvloer worden gecreëerd waarboven kroonluchters. PAR56 LED spots en Robe LedBeam 100 moving heads zorgen voor de juiste atmosfeer tijdens een party. Het witte meubilair, de kleine stage met sterrendoek, de LED pixelbars, de compacte DJ bar en een krachtige geluidsinstallatie complementeren de inrichting.

Bijna alle verlichting is gebaseerd op RGBW LED, zodat naast de primaire kleuren rood, groen en blauw ook warm wit (en dus 16 miljoen mengkleuren) gekozen kan worden.

Startend met de wensen van eigenaar René van Doorn werden eerst een aantal vaste kleurinstellingen gemaakt. Daarnaast is het mogelijk om zelf in groepen de gewenste lichtkleur te mengen, met de gedachte dat bedrijven of privé-personen die de ruimten huren voor een evenement of presentatie elke gewenste (huis)kleur kunnen kiezen. Op de bovenverdieping zijn ook de effectverlichting en rookmachine in de iPad bediening geïntegreerd.

De beide iPads (één voor beneden, één voor boven) zijn elk verbonden met een eigen CueCore lichtcontroller van fabrikant Visual Productions, die op de achtergrond naadloos samenwerkt met Android- of iOS devices. De draadloze netwerken zijn exclusief voor de lichtbediening geconfigureerd endaarom nagenoeg ongevoelig voor invloeden van buitenaf.


More references Architectural