Rosco DMG Lion - Powerfull Fresnel Light

 

Rosco DMG Lion - Powerfull Fresnel Light
Deze krachtige, 13-inch, all-weather Fresnel maakt gebruik van geavanceerde technologie om het uiterlijk en het gevoel van een klassieke tungsten Fresnel na te bootsen - maar met de veelzijdigheid die LED-technologie biedt.

Rosco DMG LION is een nieuwe, krachtig LED fresnel welke gepresenteerd is op CineGear 2023. Het armatuur heeft een grote behuizing met een ingebouwde voeding, verwisselbare LED-engines (tweekleurig of full-color), gemotoriseerde zoom tussen 70° en 15° en een M18 accessoire bevestiging en zou begin volgend jaar verkrijgbaar moeten zijn.

De DMG LION is een prototype armatuur met een grote 13-inch fresnel lens met een vrij grote, weerbestendige behuizing. De grootte komt doordat alle componenten, inclusief de voeding, zich in de lampkop bevinden. Het uiteindelijke gewicht van de lamp zal tussen de 25 en 27 kg liggen.

De beweging van de module is intern en de "zoomfunctie" van de lamp tussen 70° (flood) en 15° (spot) is intern en gemotoriseerd zodat deze draadloos kan worden bediend - bijvoorbeeld via DMX of Rosco's myMIX app.


  








De lamp heeft nog een coole functie: de mogelijkheid om de LED-engine te verwisselen. Dit betekent dat de LED emitter in de lamp kan worden verwijderd via de opening aan de achterkant van de lamp en kan worden vervangen door een andere. Rosco beweert dat dit twee belangrijke voordelen biedt:

De lamp wordt toekomstbestendig omdat je de eenheid kunt vervangen door een nieuwere, efficiëntere eenheid als er de komende jaren nieuwe LED technologie beschikbaar komt.
Gebruik van verschillende soorten LED-engines. Bij de lancering zal Rosco twee verschillende LED-engines voor de DMG LION aanbieden:

- Bi-color LED engine (2700-6500K) voor maximale output - ongeveer gelijk aan een 5K tungsten fresnel.
- Full spectrum LED engine met RGBLAW emitters voor full-color flexibiliteit met Mix technologie (ongeveer de helft van de output van de Bi-color engine).

Wat betreft connectiviteit heeft de DMG LION zowel ingebouwde Wi-Fi als Bluetooth. Bovenop het achterpaneel op de lamp zelf kan de Rosco DMG LION worden bediend via DMX of Rosco's myMIXapp. Daarnaast zijn er RJ45-poorten (in en uit), XLR 5-pins (in en uit) en Lumen radio W-DMX.

Een groot voordeel is dat de voorkant van de fresnel-lamp voorzien is van de M18 accessoire bevestiging (ARRI-standaard), zodat alle bestaande M18-accessoires compatibel zijn met de DMG LION. Het stroomverbruik is maximaal 1500W, dus de lamp werkt op een standaard stopcontact.