Astera AX9 PowerPAR



Astera AX9 PowerPAR
De krachtige 3-in-1 LED PAR met Titan LED Engine

Zoals de naam al aangeeft, is de AX9 een zeer intensieve, ijzersterke, universele LED-verlichtingsarmatuur voor dagelijks gebruik met alle voordelen van Astera, waaronder batterijvoeding, draadloze bediening en hoogwaardige engineering.

AX9 is de 'grote broer' van Astera's enorm succesvolle AX5 TriplePAR, die een industriestandaard LED PAR werd. AX9 is groter, helderder en profiteert van alle nieuwste innovaties van Astera, zoals de Titan LED-engine, een geoptimaliseerde beugel met Airline Track, een toetsenbord in Titan-stijl voor snelle en gemakkelijke lokale bediening en directe bediening via de veelzijdige AsteraApp.

In feite is het een drie-in-een oplossing. Biedt een draadloze PAR-lichtbron die ook kan worden gebruikt als een bekabelde PAR voor installaties op langere termijn en een elegante up-lighter, met een vermogen van 105 watt van het armatuur dat meer dan 3000 lumen prachtig gehomogeniseerd licht biedt.

Omdat de AX9 draadloos is, kan hij overal worden gebruikt - op de set, op het podium, in de studio of op locatie - en op korte termijn snel ingezet als dat nodig is.



De voordelen van Astera's uitstekende Titan LED-engine zijn onder meer de hoge CRI en het brede scala aan afstembare kleurtemperatuur-wittinten, plus dat rijke en diverse kleurengamma dat het hele spectrum omvat.

De ingebouwde batterij biedt tot 20 uur betrouwbare 'run time' die kan worden geprogrammeerd om een ​​optimale output te behouden gedurende de aangegeven periode. Directe besturing via de AsteraApp maakt een AsteraBox overbodig, waardoor de installatie verder wordt geoptimaliseerd en eenvoudiger wordt.

Het toetsenbord aan de achterkant heeft een logisch en gemakkelijk te navigeren menu dat lijkt op de Titan Tube-lay-out met speciale knoppen voor het snel aanpassen van kleur en helderheid.

Wireless DMX is beschikbaar met behulp van LumenRadio's CRMX-technologie, en voor bedrade opties is er een keuze uit Powercon- en XLR-connectoren aan de achterkant.

De AX9-eenheid kan via Bluetooth verbinding maken met een smartphone of tablet en kan vervolgens als zender fungeren en het radiosignaal naar andere Astera-armaturen verzenden.





De AX9 wordt - zoals je van Astera mag verwachten - geleverd met praktische en handige montage- / rigging-beugels die gemakkelijk aan en uit kunnen worden geschoven (een kenmerk van de originele Astera AX5 PixelPAR), en belangrijker nog, deze beugel bevat een Airline Track om een selectie van rigging accessoires zoals Astera's TrackPin.

Een 3/8-inch schroefdraad is ook geïntegreerd in de beugel, met een gat van 14 mm voor het bevestigen van klemmen. De AX9 poten kunnen worden ingeklapt voor transport en dezelfde poten die worden gebruikt voor het ophangen van truss, ook zoals de AX5.

Een veerbelaste quick-release standaard is beschikbaar voor de armatuur, een handig hulpmiddel dat eruit springt met een druk op de knop en perfect is voor het vissen op een AX9 zonder beugel.

De AX9 heeft een IP65-classificatie voor gebruik buitenshuis en combineert prachtig met alle andere Astera-producten.

AX9-accessoires omvatten flexibele afdekkingen - verkrijgbaar in witte en gespiegelde afwerkingen naast zwart om in verschillende omgevingen op te gaan - die rond het licht kunnen worden gewikkeld om bij de set, kamer of andere visuele elementen te passen.

Net als de AX5, zorgt een oplaadplaat ervoor dat AX9's ondersteboven in de flightcase kunnen worden geplaatst en beginnen met opladen, zelfs zonder dat de units op elektriciteit hoeven te worden aangesloten!


Technische specificaties

LED Engine: Titan LED Engine
Colors: RGBMintAmber
Total LED Power: 105W
LED Power Draw: 70W
Light output – 2700k, 3200k,5500k*: 2497lm / 3008lm / 2869lm
Emittance @2m – 2700k, 3200k, 5500k*: 9700 lx / 9900 lx / 9600 lx
CRI(Ra)/TLCI 3200-6500k*: ≥96
Beam Angle: 13°
*Typical value


Control

Wired DMX: Yes
CRMX Receiver: Built-in
Wireless Frequencies: CRMX 2.4GHz, UHF, Bluetooth
Range (m/yds): 300 / 330 (3/3,3 Bluetooth)




Meer technische specificaties zijn te vinden op de website van Astera.
Voor meer informatie over Astera AX9 PowerPAR kunt u contact opnemen met ons verkoopteam
NL:  +31 (0)88 444 6 444
BE: +32 (0)13 480 600