Prolyte - Not new, not next, but still the only ORIGINAL!

 

Na een onduidelijke tijd betreffende de toekomst van Prolyte kunnen we nu weer vooruit kijken!

 

Voor ons persoonlijk voelde de afgelopen tijd als een eeuwigheid. Maar in slechts drie maanden tijd heeft de nieuwe eigenaar van Prolyte (Area Four, wereldwijd marktleider op trussgebied met vier toonaangevende merken in hun portfolio) de overname en opbouw van het merk Prolyte afgerond en zijn we weer volop in bedrijf.

Het eerste gevolg van deze overname is, dat door verkregen schaalvoordelen de prijzen van Prolyte Truss en Stagedex significant lager worden.

Oudere orders worden ondertussen uitgeleverd en voorraden worden opgebouwd. Het gaat zelfs zo hard, dat we nog even niet aan alle vraag kunnen voldoen. Maar we werken er hard aan om medio maart op volle sterkte te zijn zoals u mag verwachten van dit sterke merk én van Controllux.

Nu AED geen dealer meer is van Prolyte Truss en Stagedex, voelen wij ons verantwoordelijk om deze rol over te nemen en gaan wij in België en Luxemburg fungeren als nieuwe exclusieve dealer. In Nederland gaan wij dit samen doen met Rolight.   

Aan de Prolyte Trussen en Stagedecks is niets veranderd. De belastingtabellen, normeringen en keuringen van Prolyte zijn nog steeds gelijk en zullen dit ook blijven. Oudere Prolyte Trussen kunnen dus probleemloos met nieuwe Prolyte Trussen gebruikt worden. Andere merken truss die compatibel zijn met Prolyte kunnen gecombineerd worden met Prolyte maar hiervoor is een belastingberekening van een rigging-specialist nodig. Bij gebruik van enkel Prolyte Truss kunt u volstaan met de tabellen van Prolyte.

Verder zijn Prolyte Trussen en Stagedex op elke hoek te verkrijgen op de verhuurmarkt, aangezien Prolyte met grote voorsprong de nummer 1 van Nederland is. Prolyte wordt aangeboden via een duidelijke dealerstructuur door partijen die niet zelf actief zijn in de verhuurmarkt. Dit zorgt voor de stabiliteit die past bij het merk Prolyte.

Op de beurs Prolight + Sound (Frankfurt 26 mei t/m vrijdag 29 mei 2020) lanceert Prolyte een nieuwe catalogus en Blackbook met daarin alle actuele informatie. En verder blijft Prolyte als vanouds de Prolyte Campus organiseren. De eerste Prolyte campus in samenwerking met Controllux vindt plaats in Studio 6 te Hilversum op 16 en 17 maart 2020.

Prolyte is deze week aanwezig op de ISE2020 met onder andere de Verto truss, en de LSU Series. Prolyte is te vinden op stand 5-T145. Meer informatie over deze producten zijn te vinden op de website.

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.