Lichtwerk omarmt Robe T1 'Tungsten' LED

Lichtwerk omarmt Robe T1 ‘Tungsten’ LED

Lichtwerk is een technisch productiebedrijf dat nauw samenwerkt met een brede selectie van licht- en decorontwerpers, met name voor theatershows, reizende voorstellingen en bedrijfsevenementen.

Lichtwerk heeft recent een mooie investering gedaan in de Robe T1 Profile, een LED moving head speciaal ontworpen voor veeleisende producties in theater, concerthal en op TV.

In 1995 richtte Jacco Patist het bedrijf op en zijn samenwerking met Robe gaat ver terug in de tijd. De Tsjechische fabrikant was in die tijd nog een OEM-leverancier en bracht o.a. spots uit onder de naam Movitec, TAS, Futurelight, Sagiter, etc.

Toen de merknaam Robe in 2002 werd gelanceerd was Lichtwerk er als een van de eerste bij. Lichtwerk’s eerste aankoop betrof de Robe ColorWash 250-serie, daarna gevolgd door vele andere waaronder de ColorWash 575, ColorSpot 700, DT 3000 en DT7000, MMX Spots, MMX WashBeams, 300+ LedWash, LEDBeam 150. Als laatste werd de T1 Profile toevoegd aan hun steeds grote Robe assortiment.

Jacco is ontzettend trots op het feit dat de originele ColorWashes nog steeds goed presteren en dat deze in de afgelopen 17 jaar nog nooit voor een reparatie zijn teruggestuurd! Dat is een bewijs van de toewijding door Lichtwerk, de goede manier waarop de crew met de armaturen omgaat en voor de robuuste ontwerpen van Robe.

De reden waarom Lichtwerk voor de T1 Profile heeft gekozen, een breed gedragen keuze, is het feit dat ze van Tungsten armaturen houden en de T1 Profile dit wel heel dicht benaderd.

Het wachten was op een LED profile moving head die qua kwaliteit en gevoel vergelijkbaar was met de klassieke lichtbron. Op iets dat echt "theaterkwaliteit" uitstraalt voor wat betreft wit licht. En toen Robe vorig jaar de T1 Profile lanceerde was daar eindelijk de spot met al die kwaliteiten.

“De T1 Profile is stil, soepel, licht van gewicht en de lichtkwaliteit en output is fantastisch. Het heeft alle attributen die je nodig hebt voor gedetailleerde en nauwkeurige theaterverlichting.”

Jacco voegt eraan toe dat ‘betrouwbaarheid’ een belangrijke leidraad is voor een druk verhuurbedrijf. Een kenmerk van Robe waarvan Lichtwerk weet dat ze het elke keer opnieuw kunnen waarmaken.

“Robe is absoluut consistent in zijn betrouwbaarheid, het uitstekende ontwerp, de solide bouw van zijn producten en de voortdurende ondersteuning", verklaarde hij, waarbij hij ook direct aanhaalt dat de service van zowel Benelux-distributeur Controllux als Robe zelf altijd uitstekend is.

Lichtwerk heeft onlangs ook geïnvesteerd in meer dan 100 Robe LEDBeam 150's, die Jacco beschrijft als de ‘nieuwe’ PAR-CAN! En met de nieuwste T1 Profiles en LEDBeam 150’s heeft Lichtwerk nu meer dan 300 Robe-eenheden op voorraad.

Lichtwerk is er trots op een onderscheidend verhuur- en productiebedrijf in de drukke NL-scene te zijn, met een geweldige service en persoonlijke aandacht voor alle klanten.

Ze verzorgen ongeveer 100 evenementen per jaar van verschillende groottes en complexiteiten, al dan niet met met licht- en geluidsontwerp en technische productie. Daarnaast lopen er tegelijkertijd gemiddeld 15 reizende productie tijdens de drukke seizoenen. Naast de producties doet het zusterbedrijf Licht Materiaal aan droge verhuur.

In 2002 is Lichtwerk naar hun huidige vestiging in Amsterdam West verhuisd en hebben momenteel 10 fulltime medewerkers en een fijne groep van zorgvuldig geselecteerde freelancers waarmee ze al jaren werken. Een bewuste keuze om kwaliteit en betrokkenheid te waarborgen!

Robe T1 Profile