ARRI Orbiter


Arri Orbiter is shipping!
Arri’s nieuwe, veelzijdige LED-armatuur Orbiter heeft groen licht voor serie productie!  Dit betekend dat de Orbiter binnenkort beschikbaar is voor klanten over de hele wereld! Én dat de eerste Nederlandse klanten hun Orbiters kunnen verwachten!


ARRI Orbiter, de ultra heldere LED-point source met een verscheidenheid aan wisselbare optieken

• Verschillende optieken: open face, projectie, dome en light banks
• ARRI Spectra six-color, breed spectrum LED engine 
• Extreem krachtige output voor optimale helderheid en perfecte kleuren 
• Nieuw (LiOS) besturingssysteem met krachtige softwarefuncties 
• Geïntegreerde kleurensensor voor passend sfeerlicht 
• Weerbestendige behuizing 
• Verwijderbaar, intuïtief bedieningspaneel  
• Perfecte dimcurve tot nul 
• Volledige reeks connectoren, gereed voor toekomstige ontwikkelingen 
• Geïntegreerde voeding, draadloos DMX en accuvoeding ingang 

ARRI Orbiter, een nieuw LED-armatuur.
Klaar om de wijze waarop de industrie tegen digitale verlichting aankijkt, te veranderen.

Orbiter is een ultra helder, instelbaar en directioneel LED-armatuur en is het meest technologisch geavanceerde armatuur ooit geproduceerd voor het vastleggen van beelden en kleurweergave. Alle systemen in Orbiter zijn volledig nieuw en zijn ontworpen met veelzijdigheid in gedachte. Orbiter's nieuwe zes-kleuren LED engine levert een breed kleurengamma en uitstekende kleurweergave over alle kleurtemperaturen, samen met toonaangevend, soepel dimmen van 100 tot 0%. Met zijn wisselbare optiek mogelijkheid kan Orbiter transformeren in veel verschillende soorten voorzet accessoires, waaronder projectie (profiel), open face en zacht licht. Extra functies, zoals een snelle processor, voldoende geheugen, uitgebreide connectiviteit, een ingebouwde reeks sensoren en weerbestendige behuizing, maken Orbiter tot een formidabel stuk techniek. De geavanceerde technologie en het veelzijdige ontwerp van Orbiter maken het een optimale schijnwerper voor vandaag en voor de toekomst. Het systeem biedt eindeloze mogelijkheden voor updates, configuraties en verbeteringen.

Wisselbare optieken
Het toepassen van wisselbare optieken is de kerninnovatie in Orbiter. Met een breed scala aan optieken om uit te kiezen, transformeert Orbiter in het perfecte lichtarmatuur voor uw toepassing zonder in te leveren op bundel-, uitvoer- of kleurkwaliteit. De Quick Lighting Mount (QLM) in Orbiter maakt het mogelijk optieken met zeer verschillende eigenschappen aan het armatuur te bevestigen. De gerichte bundel met groot vermogen van de open face optiek is ideaal voor projecties over lange afstanden. De hoog vermogen precisie projectie-optiek creëert een perfecte lichtcirkel die kan worden aangepast met messen, focus en gobo's. De dome-optiek biedt volledig egaal, zacht licht, ideaal voor het verlichten van grote ruimtes. Een universele QLM-adapter creëert een direct montagepunt voor Orbiter-specifieke Chimera- en DoPchoice-producten. Met deze ingebouwde veelzijdigheid is er een groot potentieel voor het creëren van extra toekomstige optica voor verschillende toepassingen. 

ARRI Spectra zes kleuren LED bron
Orbiter is een extreem helder en krachtig, directioneel LED-armatuur met een output vergelijkbaar met die van bestaande HMI armaturen. De nieuwe krachtige ARRI Spectra LED bron met hoge output kan harde schaduwen met gedefinieerde randen creëren. 

Met een rode, groene, blauwe, oranje, cyaan en limoen-LED vertaalt de ARRI Spectra zes-kleuren LED engine zich in een breder kleurengamma, meer accurate kleuren en, nog belangrijker, een hogere kleurweergave over het gehele CCT-bereik. Huidtinten zien er geweldig en natuurlijk uit en tinten worden nauwkeurig gereproduceerd. Orbiter heeft een groter CCT-bereik van 2.000 tot 20.000 K met ultrahoge kleurweergave over alle kleurtemperaturen. Met behulp van een combinatie van drie dimtechnieken zorgt Orbiter's geavanceerde elektronica voor soepel dimmen tot nul zonder kleurveranderingen of sprongen.

LiOS - Het nieuwe verlichtingsbesturingssysteem
Orbiter profiteert van meer dan vijf jaar softwareontwikkeling van de SkyPanel. De nieuwe software genaamd LiOS (Lighting Operating System) bevat alle innovatieve en baanbrekende functies van de SkyPanel serie plus andere, waardoor Orbiter een van de meest complete armaturen op de markt is. De acht-kleurenmodi van LiOS omvatten CCT, HSI, individuele kleuren, x / y-coördinaten, gel- en bronafstemming, lichteffecten en de nieuwe kleursensormodus die omgevingslicht meet en het 1:1 reproduceert via de LED bron van Orbiter. Andere nieuwe functies in LiOS zijn onder meer vereenvoudigde DMX-modi, prestatieverbeterende operationele modi, meer dan 240 slots voor het opslaan van presets, optiekherkenning, meertalige ondersteuning, een aangepast opstartscherm en nog veel meer. 

Afneembaar bedieningspaneel
Een 4-inch kleurendisplay, snelle navigatieknoppen en geïntegreerde sensoren maakt het Orbiter-bedieningspaneel eenvoudig te bedienen met een grafische gebruikersinterface.  


Verbeterde connectiviteit 
Met een volledige reeks in- en uitvoerconnecties is Orbiter voorbereid op toekomstige digitale communicatie. Ethernet-doorkoppelen is nu mogelijk met twee EtherCON-poorten die Art-Net 4, sACN en TCP / IP ondersteunen. Twee USB-A-poorten worden gebruikt voor LiOS updates en voor het aansluiten van randapparatuur van derden, zoals Wi-Fi USB-dongles. LumenRadio CRMX is standaard geïntegreerd, waardoor draadloze DMX aansturing tot de standaardmogelijkheden behoort. Twee 5-pins XLR DMX-poorten die worden gebruikt voor conventionele DMX- en RDM-communicatie in en door, en een 3-pins XLR DC-ingang voor een 48V accu voedingstoepassing. Een SD-kaartsleuf maakt toekomstige uitbreiding van de software mogelijk. Ten slotte is een USB-C-poort beschikbaar voor computercommunicatie en onderhoud. 

Volledige reeks sensoren
Maar liefst 5 sensoren zijn toegevoegd aan de Orbiter; een kleurensensor, een 3-Axis Accelerometer, een magnetometer, een Ambient Light Sensor en een heat sensor. Al deze sensoren zorgen voor een betere gebruikerservaring en meer controle over het armatuur. Beschikbare gegevens verbeteren de workflow, ook bij postproductie en service. 

Robuuste, weerbestendige behuizing
Het IP ontwerp van Orbiter voldoet aan de eisen van zwaar, dagelijks gebruik. Een nieuwe weerbestendige behuizing maakt buitengebruik mogelijk door een aluminium gegoten behuizing met bumpers van versterkt kunststof te gebruiken.  

Groot aantal toepassingen 
Dankzij het brede scala aan optieken en functies van Orbiter kan het armatuur in een groot aantal toepassingen worden gebruikt zonder in te boeten aan kwaliteit. Markten zoals film- en televisie, theater en live entertainment en uiteraard fotografie zijn slechts enkele voorbeelden van omgevingen waarin Orbiter zal gaan uitblinken. Het vermogen van het armatuur voor lange afstanden in combinatie met zijn open face of projectie optieken, terwijl het tegelijkertijd als een zacht licht kan dienen, biedt de flexibiliteit die nodig is voor de snelle filmsets van vandaag. Met de projectieoptiek van Orbiter kunnen omroepen gecontroleerd, kwalitatief hoogwaardig licht in de studio hebben en met zijn batterijvermogen kan Orbiter eenvoudig op locatie worden gebruikt. De projectie optiek is het belangrijkste kenmerk voor de theater- en live-entertainmentmarkt en Orbiter overtreft ook de verwachtingen voor continue verlichting voor het fotografie segment. Al met al maken Orbiter's software-innovaties en connectiviteit het de ultieme metgezel voor dynamische verlichtingsconfiguraties. 

Bekijk de Orbiter in onze webshop.