Robe geniet van het Luxor Live leven


Robe geniet van het Luxor Live leven

Eind vorig jaar heeft het bruisende Luxor Live uit Arnhem een grote investering in Robe moving lights gedaan. De investering bestond uit
- 12x Spiiders
- 12x DL4X Spots
- 8x LEDBeam 150’s 
- 4x DL4F Fresnels.

Deze uitbreiding is gedaan om ervoor te zorgen dat de 300+ shows die hier elk jaar worden opgevoerd kunnen profiteren van topkwaliteit LED armaturen, verklaarde Hoofd Licht Fon Sanders.

Toen de locatie werd heropend in 2008, werden Robe ColorSpot en ColorWash 250 AT’s geïnstalleerd, van elk 10 stuks. Ze dienden echt goed en zonder noemenswaardige problemen, maar na 10 jaar hard werken was het tijd om te upgraden en te moderniseren.
Fon en zijn team hebben in het voortraject vast gesteld waar de nieuwe armaturen aan moesten voldoen. LED stond hoog op de lijst om stroomverbruik en onderhoud te verminderen. Ook moesten de nieuwe armaturen veel power, een goede kleurmenging en een groot zoombereik hebben.

Verder was het ook belangrijkste dat alle armaturen echt multifunctioneel moesten zijn om het extreem wisselende programma van shows aan te kunnen. Het programma is namelijk gevarieerd te noemen. Concerten, dance-evenementen en clubavonden die elk genre van muziek omvatten (van techno tot trance, acapella tot alternatieve rock en reggae tot R ’n’ B) maar ook bedrijfsevenementen, conferenties en presentaties.

Een andere en meer fysieke wens was dat de armaturen compact en lichtgewicht waren. Vanwege de beperkte podiumoppervlak en hoogte was er geen ruimte voor lompe en zware armaturen. Alles boven het publiek moet met behulp van een personenlift ingehangen worden dus wilden ze lichte armaturen hebben. De aangeboden Robe armaturen voldeden aan al deze eisen en werden na een test op locatie gekozen.

"Het is een geweldige oplossing voor deze locatie en we blijven veel positieve reacties krijgen van de bezoekende LD's", zegt Fon met een grote glimlach.

Luxor Live werkt sinds de renovatie in 2008 samen met Controllux en heeft een uitstekende relatie ontwikkeld voor service en ondersteuning, een essentieel onderdeel voor elke drukke poppodium of locatie.