Peitsman gaat Mega hard!

 

Photo credit: Louise Stickland


Hans Peitsman is niet de man die dingen half doet en dat blijkt ook wel uit zijn laatste investering in Robe spots. Het is voor het succesvolle Rotterdamse bedrijf Peitsman Licht en Geluid BV, dat in de twintig jaar van haar bestaan uitgegroeid is tot een grote, professionele en betrouwbare partner, een aanzienlijke maar zekere investering!

De laatste investering bestaat uit: 36 x MegaPointes, 48 x LEDBeam 150s en 48 x Spiiders. Deze armaturen zijn toegevoegd aan de actieve Robe verhuurvloot bestaande uit miniPointes, LEDWash 600+s en eerdere aankopen van LEDWash 300s, MMX Spots, DLF Washes en DLX Spots.

In 2012 was de firma Peitsman de eerste in de Benelux met de speciaal voor in de theaterbranche ontworpen DL serie. De armaturen gingen gelijk mee op de 'Percossa' tour naar een groot aantal locaties in Frankrijk. De uitdaging was destijds om krachtige LED armaturen in te zetten en Robe was daarmee de eerste. Hans meldt bijzonder trots dat de tour nog altijd loopt EN dat de DLS spots nog altijd op deze tour zitten!!!

Peitsman Licht en Geluid is opgericht in 1994 en heeft 25 fulltime medewerkers en zit alweer drie jaar in hun huidige pand. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot totaalleverancier van alle benodigde techniek rondom licht, geluid en video, in Nederland en in het buitenland. Een grote, professionele en betrouwbare partner bij business events en evenementen.

Als technisch totaalleverancier verzorgen zij ook enkele locaties en evenementenruimten waaronder de welbekende Cornelis Bar & Kitchen in Rotterdam. Hier bevindt zich een grid met Robe Spikes en LEDBeam 150's boven de DJ-booth.

Hans heeft zijn kans afgewacht... Robe lanceerde vorig jaar precies de juiste armaturen om zijn rental-voorraad aan te vullen. Met de introductie van de Robe MegaPointe en de Robe LEDBeam 150 had hij precies de juiste armaturen om in te investeren.

"Over de investering van de MegaPointes hoefde ik niet eens na te denken; een perfect armatuur voor festivals en dance-evenementen', vertelt hij, en de beslissing tot aankoop van de LED Wash 600+ was ook snel gemaakt; zij zijn zeer geschikt voor theaterproducties.

De Robe MegaPointe heeft exact de juiste verhouding van het formaat in combinatie met de functies. Het commitment van Robe om nieuwe armaturen kleiner, lichter en krachtiger te maken heeft er toe bijgedragen dat Peitsman wederom voor het merk Robe heeft gekozen. Daarnaast vormt de voortreffelijke service van Controllux als distributeur van Robe in de Benelux een goede reden om trouw te blijven aan het merk Robe.

B2B-projecten en topindustrieën vormen een groot deel van de klandizie. Bij hotelconferenties zijn kleine armaturen essentieel; overdag zijn de ruimtes in gebruik voor vergaderingen met in de avonduren volledige entertainment complete met band/DJ. Deze ruimtes moeten snel en eenvoudig van een lichtset te voorzien zijn, onopvallend en snel te monteren. Dit is de reden dat men zeer enthousiast is over de miniPointes en de LEDBeam 150s die continue op locatie kunnen blijven hangen. Voor de grotere locaties en voor dance-evenementen zijn dezelfde armaturen eveneens zeer goed toe te passen rondom de DJ-booth.

Peitsman verzorgd vele Award-shows met grote onstage LED-schermen en daar houden de MiniPointes zich probleemloos staande. Door al deze positieve ervaringen ging Peitsman op zoek naar een nieuwe generatie spots. Deze eigenschappen plus meer werden gevonden in de MegaPointe.

Hans legt uit dat de bedrijfsfilosofie is om te werken met innovatieve technologieën, waaronder Robe aan de lichtzijde en Adamson aan de audiozijde. De 'volgende stap' is om het bedrijf naar een nieuw niveau te tillen ... dus we kijken allemaal uit naar deze technologische ontwikkelingen!!

Afgezien van dat, herhaalt hij het feit dat MegaPointes momenteel " ‘rider friendly’ zijn en voortdurend worden aangevraagd" en dat deze spot het mogelijk maakt om op de grote projecten te kunnen aanbieden en te voldoen aan de hedendaagse specificaties van ontwerpers.

Hans is van mening dat alle Robe product series de afgelopen 5 jaar zijn geupgrade naar een nieuw niveau en kijkt uit naar de volgende move van de R 'n' D afdeling van Robe!