In de hoofdrol met Robe Cirque

 


Robe lighting heeft een ongelofelijk drukke en succesvolle Prolight+Sound 2018 achter de rug. Ieder uur presenteerde men de live show 'Cirque Robe'. Een kleurrijke performance in circus stijl met een cast van 11 personen. De show werd geboost met de meest recente spots van Robe die op een magnifieke manier de show ondersteunden. 


Robe blijft zichzelf overtreffen met deze unieke live shows tijdens de vakbeurs. Met de Robe Cirque Show is er een ambitieuze show neergezet met een hoge fun-factor en unieke visuele aspecten. De live shows zijn de ideale gelegenheid om te laten zien waartoe de spots allemaal in staat zijn.

De Cirque Show is ontworpen door het creatieve team van Robe; Nathan Wan en Andy Webb. Misschien heeft u al eens kennis kunnen maken met de Robe lichtontwerpers tijdens de Robe Theater Tours in Nederland en België die afgelopen najaar door Controllux in samenwerking met Robe werden georganiseerd.

Nathan Wan heeft voor P+S 2018 een ontwerp gemaakt waarmee de hele Robe stand een ‘kijkervaring’ werd. Dit leidde tot een stand met o.a. een piste (diameter 8mtr), 4 grote en visueel aanwezige truss palen en stoelen voor het publiek in een ring opstelling van 270 graden, een echte circus look.

Twee types Robe-armaturen speelden de hoofdrol in de show. De eind 2017 gelanceerde MegaPointe en het nieuwe Robe Tarrantula beam/wash/effect LED armatuur welke juist op de P+S 2018 beurs werd gelanceerd.

Tweeënveertig MegaPointes werden verdeeld tussen vier horizontale liggers aan de achterkant van de piste plus de twee cirkel trussen boven de piste. Naast de MegaPointes werden maar liefst zesendertig Tarrantula’s, beam/wash/effect LED armaturen gebruikt.

De Tarrantula kan verrassende effecten produceren door de aansturing van video sources via het on-board ArKaos Klink-Net protocol en beschikt over zeer veel power: 36 x 30W en 1x 60W high power RGBW LED-chips, met een verbluffende 20.000 lumen aan output.

Zestien stuks Robe Spikies waren gemonteerd rondom de randen van de piste en werden in het lichtplan opgenomen om de aandacht te vestigen op de arena zelf met een verscheidenheid aan specials zoals de beam splitter en het bekende en exclusieve Robe flower effect.

De ParFect 150 armaturen uitgerust met Robe Halo LED-ringen werden ingezet in de cirkel trussen boven de piste in vier blokken van zes stuks. Ook werden in de twee cirkels 36 x Spiider-wash beams gebruikt voor de algemene verlichting én voor opvallende effecten in de piste door gebruik te maken van het verrassende Robe Flower effect.
Een mix van DL4S- en DL7S-profielen werd ingezet om de cast en de stand uit te lichten maar ook voor het aanlichten en uitsnijden van de klassieke circusposters door gebruik te maken van het accurate DL shutter-systeem.

Het Robe remote RoboSpot volgspot systeem was een integraal onderdeel van de show. Eén BMFL Spot met on-board motion control camera werd gebruikt voor het accuraat volgen en uitlichten van de MC tijdens de live show. Verder werd er ook een multiple-spot set up waarbij één RoboSpot BaseStation i.c.m. één RoboSpot MotionCamera werd gebruikt om zes BMFL Blade armaturen aan te sturen door een volgspotter.

Deze opstellingen werkten allen samen om specifieke momenten in de live show te accentueren. De BMFL spot met geïntegreerde camera plus de zes BMFL’s werden aangestuurd door twee RoboSpot BaseStations die aan de achterzijde van de stand stonden opgesteld. Dit illustreerde de flexibiliteit en de kracht van het RoboSpot volgspot systeem als oplossing voor scenario’s waar klassiek gebruikte volgspots geen praktische optie zijn.
De opvallende kroonluchters in het lichtplan zijn gemaakt met één van de armaturen uit de brede PATT familie: de onePatt. De retro style armaturen vormden een ware blikvanger in het ontwerp!

Producten uit het lichtplan

• BMFL™ Blade
• BMFL™ Spot
• DL4S Profile™
• DL7S Profile™
• HALO RGB™ / HALO Driver™
• LEDBeam 150™
• MegaPointe®
• onePATT™
• RoboSpot™ BaseStation
• RoboSpot™ MotionCamera
• Spiider®
• Tarrantula™Photo Credit Leonarda Grygarova