Osram HMI lampen


Osram heeft haar assortiment halogeenmetaaldamplampen uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit de film- en theaterindustrie. De innovatieve Studio serie is perfect toegespitst op de eisen van moderne amusementsproducties en maakt extra halogeenspotlights overbodig dankzij warme kleurtemperaturen. De lampen uit de serie zijn ook goed te herkennen aan hun oranje lampvoet, de aanduiding voor UV-Stop technologie. De vertrouwde HMI UVS lampen en andere HMI producten met een enkelzijdige lampvoet zijn gecombineerd onder de nieuwe naam HMI Digital. In combinatie met het juiste voorschakelapparaat biedt HMI Digital licht zonder knipperen met maximaal 100 lumen/watt en een kleurtemperatuur van 6.000K. De twee productlijnen HMI Studio en Digital zijn vanaf februari 2018 verkrijgbaar.  
Osram HMI lampen zijn al bijna 50 jaar een permanent onderdeel op filmsets over de hele wereld. Osram wil deze succesvolle traditie voortzetten en breidt daarom in 2018 zijn assortiment HMI lampen uit. De Osram HMI Studio lampen worden als nieuwkomers aan het assortiment toegevoegd. In daglichtarmaturen bieden zij een warme kleurtemperatuur, waardoor extra halogeenarmaturen, halogeenlampen of CTO filters overbodig worden. Dat er geen extra spotlights nodig zijn, maakt het verlichtingswerk op de filmset, in de studio of op het podium eenvoudiger. Voor verlichtingstechnici betekent dat gemakkelijker en sneller opzetten, dus lagere kosten. De lampen uit de HMI Studio serie zijn tweemaal zo helder als halogeenlampen van hetzelfde wattage. Ze produceren een natuurlijk ogend licht, en de kleuren op de set zullen er natuurlijk uitzien dankzij de hoge kleurweergave-index (CRI) van meer dan 90. Het gepatenteerde UV-Stop (UVS) buitenglas vervaardigd van kwartsglas reduceert de UV-B- en UV-C-straling met maximaal 99,9 procent zonder de lichtopbrengst te verminderen.


Perfect licht voor elke film  

HMI Digital is de verzamelnaam voor vernieuwde en nieuwe goed presterende lampen die er, in combinatie met een geschikt voorschakelapparaat, voor zorgen dat elke scène kan worden opgenomen in kwalitatief hoogwaardig licht zonder knipperen. Het zijn halogeenmetaaldamplampen met enkelzijdige lampvoet met een kleurtemperatuur die vergelijkbaar is met die van natuurlijk daglicht (6.000K). De lampen zijn bijzonder helder (tot 100 lumen per watt) en kennen een hoge kleurweergave-index (CRI) van ten minste 90. Zij zijn geschikt voor digitale en analoge filmproducties, dimbaar, leverbaar in 200W tot 18.000W, ze hebben een verbeterde stabiliteit, een verbeterd ontwerp en een lange levensduur en zullen achtereenvolgens worden uitgerust met UV-Stop (UVS).  


Met hun warme kleurtemperatuur zetten de nieuwe HMI Studio lampen filmsets in een perfect warm licht zonder dat daarvoor extra halogeenarmaturen, halogeenlampen of CTO filters nodig zijn. De nieuwe HMI producten verschijnen binnenkort in een nieuwe moderne verpakking.

Lampen uit de HMI Studio serie en vernieuwde HMI Digital producten zijn stap voor stap beschikbaar vanaf februari.