ROSCO - X-Effects LED Projector
Dynamische verlichtingseffecten van Rosco

De nieuw geïntroduceerde X-Effect LED projector is op de LDI 2017 al uitgeroepen tot beste nieuwe product binnen de special effects!

Het zeer compact LED armatuur creëert uiteenlopende verlichtingseffecten. De X-effect LED projector is verkrijgbaar in twee modellen. Een versie met een 5500K LED bron en de RGBW versie. Beide modellen leveren een hoge lumen output en zijn in staat een afstand van 10 meter te overbruggen. Er zijn vier verschillende lenzen beschikbaar, deze lenzen bieden ontwerpers de mogelijkheid om de grote van de uitstralingshoek aan te passen bij diverse projecten.


Net als bij de X24 kan het standaard meegeleverde X-Effects Glass verwisseld worden zodat er ook andere verlichtingseffecten mogelijk zijn. Er zijn vele glazen effect gobo’s beschikbaar. Bijvoorbeeld de “Image Glass” en “ColorWaves” kunnen toegepast worden om diverse betoverende effecten te creëren. Tevens kunnen custom made gobo’s besteld worden voor het projecteren van teksten, texturen en patronen.

IP65 voor buitengebruik

Een andere zeer belangrijke eigenschap van de X-Effects LED projector is dat het armatuur IP65 is en dus geschikt is voor buitengebruik. Een wens van veel lichtontwerpers is hierbij in vervulling gegaan. Het armatuur kan vanaf nu toegepast worden voor bijvoorbeeld een watereffect bij een aquarium of een sneeuweffect in een themapark. Tot nu toe was deze toepassing alleen mogelijk met veel duurdere apparaten.


Volledig dimbaar

De X-Effects LED Projector is volledig dimbaar en beschikt over zowel lokale bediening als aansturing middels het DMX protocol. Met maar drie knoppen, 1 voor het dimmen en 2 voor X-Effect gobo’s voor de lokale bediening kan iedereen er mee overweg. 

De eerst volgende keer dat uw lichtontwerp vraagt om levendige verlichtingseffecten op grote of kleine oppervlaktes,

buiten of binnen,

denk dan aan de Rosco X-Effects LED Projector!