Rosco introduceert X-Effects LED Projector


Het nieuwe dynamisch verlichtingseffect van Rosco

De X24 X-Effects Projector van Rosco heeft de afgelopen 15 jaar het inbeeldingsvermogen van vele verlichtingsprofessionals veroverd; Het is één van de meest populaire armaturen uit het Rosco assortiment en vooral bekend om zijn unieke water effecten. Veel toegepast in aquaria, restaurants en op vele podia vanwege zijn realistische water effecten.Rosco kondigt met trots de X-Effect LED projector aan, een zeer compact Led armatuur voor het creëren van uiteenlopende verlichtingseffecten. De X-effect LED projector is verkrijgbaar in twee modellen. Een versie met een 5500K led bron en de RGBW versie. Beide modellen leveren een hoge lumen output en zijn in staat een afstand van 10 meter te overbruggen. Er zijn vier verschillende lenzen beschikbaar, deze lenzen bieden ontwerpers de mogelijkheid om de grote van de uitstralingshoek aan te passen bij diverse projecten.


Net als bij de X24 kan het standaard meegeleverde X-Effects Glass verwisseld worden zodat er ook andere verlichtingseffecten mogelijk zijn. Er zijn vele glazen effect gobo’s beschikbaar, Bijvoorbeeld de “Image Glass” en “ColorWaves” kunnen toegepast worden om diverse betoverende effecten te creëren. Tevens kunnen custom made gobo’s besteld worden voor het projecteren van teksten, texturen en patronen etc.Een andere zeer belangrijke eigenschap van de X-Effects LED projector is dat het armatuur IP65 is en dus geschikt is voor buitengebruik. Verschillende lichtontwerpers hebben hier naar gevraagd de afgelopen jaren, denk daarbij bijvoorbeeld aan een watereffect bij een aquarium of een sneeuweffect in een themapark. Alleen tot nu toe was deze toepassing alleen mogelijk met veel duurdere apparaten.

De X-Effects LED Projector is volledig dimbaar en beschikt over zowel lokale bediening als aansturing middels het DMX protocol. Met maar drie knoppen, 1 voor het dimmen en 2 voor X-Effect gobo’s voor de lokale bediening kan iedereen er mee overweg. https://youtu.be/X5h8TrQ0iH8

De eerst volgende keer dat uw lichtontwerp vraagt om levendige verlichtingseffecten op grote of kleine oppervlaktes, buiten of binnen, denk dan aan de Rosco X-Effects LED Projector!