De Effenaar breidt Robe lichtplan uit

 


De Effenaar breidt Robe lichtplan verder uit met Robe DL series 

Poppodium De Effenaar in het centrum van Eindhoven is één van de grotere poppodia van Nederland. De Effenaar heeft een grote zaal met een capaciteit van 1300 personen en een kleine zaal voor 400 personen.

Lichttechnicus Yoeri van Leersum heeft het bestaande lichtplan onder de loep genomen en bekeken welke aanvullingen er nodig waren om met een spectaculair verlichtingsplan de toekomst in te gaan. In samenwerking met entertainment specialist Jeroen van Aalst van Controllux zijn diverse armaturen getest en naar aanleiding van die testen heeft Yoeri zijn plan gemaakt.

Yoeri legt uit dat het bewegend licht voor de zalen recent is uitgebreid met 12 x DL7S Profiles, 12 x DL4X spots en 4x DL4F fresnels, samen met 42 x Robe PARFect RGBW LED PARs. Deze fixtures zijn een aanvulling op de aanwezige verlichting van Robe MMX spots, DLF Washes, 600E spots en 300E Spots, LEDWash 300s and LEDBeam 100s.

De DL7S Profiles komen volledig tot zijn recht in de grote zaal en zorgen met hun zeven kleuren LED bron voor een ongekend hoge kwaliteit top-, front- en tegenlicht. De DL4X en DL4Fs worden in beide zalen toegepast, echte all-round werkpaarden. De Parfects worden in de grote zaal gebruikt boven het publiek, onder het balkon en bij de bar. Aangezien alle LED bronnen uitstekend matchen kan alles geïntegreerd worden tijdens de shows.

Photo credit: Louise Stickland

Studio & Live Sound engineer bij De Effenaar Sven de Hoog legt uit: “We wilden een statement maken met de DL7S. Zover we kunnen nagaan zijn wij het eerste poppodium in Nederland, misschien wel in de hele Benelux die de DL7 series in huis hebben. Het is altijd goed om de innovator onder de poppodia te zijn!”

Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE lighting producten. Voor demonstraties of advies kunt u contact opnemen met de Robe Specialisten bij Controllux.

Photo credit: Patrick Spruytenburg