Armin Rocks de ArenA met meer dan 900 Robe spots

 

The one, the only, the totally awesome Armin van Buuren heeft twee gigantische ‘The Best of Armin Only’ shows weggegeven. De eerste DJ/producer ooit die een eigen show neerzet in de Amsterdam ArenA, ter gelegenheid van zijn twintigjarige carrière. Maar liefst 900 Robe moving lights gaven een bijdrage aan het wervelende optreden. De show werd op de tweede avond live uitgezonden op RTL4!

De meer dan 900 Robe spots die nodig waren om de door ALDA georganiseerde en gepromote show te realiseren zijn geleverd door Focus Amsterdam BV en Rent-ALL. De set bestond o.a. uit 200x BMFL Spot, 112x BMFL WashBeam, 186 Pointes, 180 LEDBeam 100’s en 231 Spiiders. Een van de grootste lichtsets voor een optreden van slechts een enkele artiest. Dit alles onder de technisch leiding van Maarten Hoogland.

Verantwoordelijk voor het waanzinnige lichtplan en het podium ontwerp waren André Beekmans van The Art of Light en Marc Heinz. Samen hebben ze een wereld van opera, drama en een live optreden gecombineerd in een extravagante visuele mix om de energie en diversiteit van de show niet te kort te doen.

Aan de basis van het ontwerp van deze show liggen de 4 thema’s van eerdere live tour’s: Imagine, Mirage, Intense en Embrace. Freek Cornelissen van 250K heeft elementen van deze tours verwerkt in een strak ontwerp van de Armin Only show waarin de letter A van Armin duidelijk herkenbaar was.

Belangrijk voor dit soort grote stadion shows is dat er genoeg lampen zijn om een echt WOW effect te creëren die past bij de show. Naast de 900+ Robe spots waren er ook nog 450 andere lampen, 2,5 kilometer led strip en een 8mm videoscherm van 60x18mtr. Aantallen die ertoe doen en de show maken.

De keuze voor de Spiider was erg logisch. Na een shoot out met twee andere producten bleef alleen de Spiider over om de kenmerkende A constructie achter de DJ en het centrepiece te bezetten omdat de Spiider vooral veel licht opbrengt wat erg fijn is als je met grote hoogtes werkt maar daarnaast ook veel functionaliteit heeft (beam, wash, flower effect, pixel mapping) waarmee het publiek bespeeld kan worden.

 

Aangezien er ook veel dansers en acts op het podium waren was goed keylight essentieel. De keuze voor de BMFL’s WashBeam was dan ook niet vreemd aangezien er toch al snel 20 tot 24 meter hoogte overbrugt moest worden. En zo had elk type spot zijn eigen functie in het grote geheel.

 

Verantwoordelijk voor de bediening van al het licht op twee GrandMA fullsize lichtregeltafels was Michael Seeverens, die al jaren met Armin op tour mee gaat. De lichtshow bestond uit een mix van time code en manueel geactiveerde lichtstanden om het maximale uit de lichtset te halen.

 

Naast het vele licht was er dus ook een gigantische lengte van 2,5 kilometer aan pixel aanstuurbare DiGiDot led strip van Invent Design.

The Art of Light leverde hiervoor een Hippotizer Karst plus was verantwoordelijk voor de bediening en mapping. Carlo Ruijgers was in control van de video en de speciale content werd geleverd door Eyesupply.

 

Duidelijk mag zijn dat de uitdaging van deze show is om met alle beschikbare techniek iets moois te maken. Van pompende trance en dance looks naar meer gedetailleerde en mooi opgebouwde lichtstanden voor de solo’s en acrobatische acts in de lucht. En juist daar komt de synergie van André en Marc om de hoek kijken. Zij weten haarfijn hoe je met de verschillende looks van de show een vloeiend en inspirerend visueel spektakel van 4 uur kan maken. En daarmee weten zij een voor de bezoekers toch wat onpersoonlijk stadion in een intiem en wonderlijke wereld te veranderen!

Controllux is in de Benelux exclusief importeur van ROBE lighting producten. Voor demonstraties of advies kunt u contact opnemen met de Robe Specialisten bij Controllux.

 

Photo Credit: Jorrit Lousberg