Prolight+Sound 2024 | Nabeschouwing

Prolight + Sound is de grootste internationale vakbeurs voor evenement- en communicatietechniek, audiovisuele producties en entertainment. Van dinsdag 25 april t/m vrijdag 28 april 2023 was Frankfurt am Main weer als van ouds de ontmoetingsplek voor exposanten, vakgenoten en professionele gebruikers van over de gehele wereld.

Ogen en vooral tijd tekort gehad om al het nieuws te aanschouwen tijdens de Prolight+Sound? Controllux heeft het nieuws van een aantal van onze leveranciers voor u op een rij gezet. Snel en overzichtelijk.
Astera was wederom zeer druk bezocht gedurende de hele beurs.

Naast de bekende producten had Astera ook veel toepassingsaccessoires zichtbaar, zoals de Flex Airline stand toepassingen van Lautwerfer Solution voor snelle montage oplossingen geschikt voor verschillende Astera producten. Daarnaast was er ook aandacht voor het nieuwe PG3 NEO systeem van HOF, dit systeem biedt een grote verscheidenheid aan oplossingen voor licht, geluid en video.


ProjectionLens

Astera heeft weer een nieuwe accessoire geïntroduceerd: de projectie lens! Verander je Pluto Fresnel in een op batterijen werkend en ultra-draagbaar profielarmatuur. Met precisie-optiek, een veelzijdig zoombereik van 16° - 36°, geïntegreerde shutters en wisselbare gobo's. Maak je klaar voor lichtprecisie op het volgende niveau! Lees meer...


PixelBrick
De PixelBrick is een batterij gevoerde spot met 5 verschillende bundelopties waarmee diverse clusters en vormen mee te creëren is. Met een lengte van ongeveer 10 cm en een gewicht van 1 kg is hij klein en lichtgewicht, terwijl hij toch een krachtige lichtopbrengst van hoge kwaliteit heeft die voldoet aan de hoogste eisen van film-, tv- en toneelklanten.


AX2 PixelBar
Ook de AX2 LED PixelBar met ingebouwde batterij voor stage, events en film verlichting was aanwezig tijdens de Prolight+Sound. Elke LED kan individueel worden aangesproken en biedt een ultrahoge kleurweergave, digitale kleurkalibratie en een native 21° bundel. Dankzij de slimme stands, ophangbeugel, aansluitbare endcaps en de geïntegreerde airline track kan hij snel op talloze manieren worden gemonteerd en is hij geschikt voor een breed scala aan toepassingen zoals concerten/tournees, bedrijfsevenementen, TV etc. 

De PixelBar is verkrijgbaar in 1m (16 x 10W LEDs) en 50cm (8 x 10W LEDs).Beschikbaar in 1m (16x 10W LED) en 50 cm (8x 10W LED) Lees meer...


Titan Tube
Titan Tube is de ultieme LED tube voor filmmakers, studio's, evenemententechnici en elke creatieveling. Het geeft krachtige, tunable white met ultrahoge kleurweergave en gekleurd licht dat kan worden toegepast op individuele pixels of de hele tube. De tube biedt een onbeperkt gebruiksbereik; binnen of buiten, onderweg met de AsteraApp, met bedrade of draadloze DMX. Lees meer...


In de speciaal afgeschermde ruimte werden een aantal nieuwe concepten getoond voor belangstellenden. Wij waren na de presentatie van Astera’s nieuwe hoofd R&D Ben Diaz, meer dan enthousiast, maar kunnen hier helaas nog niet over uitweiden.

Later meer nieuws hierover...Tijdens de vierdaagse beurs op de stand gaven de product specialisten van ETC een reeks minipresentaties. Tijdens deze sessies werd dieper ingegaan op complete systeemoplossingen en integratie, werd onderzocht hoe workflow ’s efficiënter kunnen worden gemaakt en dieper ingegaan op enkele geavanceerde technologieën van ETC. Tevens toonde men een preview van de nieuwe EOS software met extra parameters.


HOG 4.0
ETC kondigt de release aan van HOG 4 versie 4.0-software! 
De update omvat aanzienlijke verbeteringen in de kleurverwerking en de Color Picker van Hog ​​4, een nieuwe functie ‘Record Defaults’ en upgrades voor de Fixture Builder. Versie 4.0 is compatibel met alle generaties Hog 4 hardware. Voor meer informatie over Hog 4 en de download pagina zie de website van ETC.


RGBL ColorSource PAR jr.

De perfecte aanvulling op Spot jr.
Als u op zoek bent naar een flikkervrij armatuur voor uitzendingen, concertzalen, erediensten of live-tv, dan hoeft u niet verder te kijken dan PAR jr. Het ventilatorloze, convectiegekoelde ontwerp maakt deze armatuur ultrastil. En met bijna de helft van het gewicht en de helft van de prijs van een full-size ColorSource PAR is PAR jr ideaal voor locaties van elk formaat.

Verder waren er op de ETC stands een aantal eerder geintroduceerde producten aanwezig zoals: 

- De nieuwe compacte RGBL ColorSource PAR jr., uiteraard weer leverbaar in 2 opties; original en de deep blue versie voor meer verzadigde kleuren. Optioneel zijn er verschillende beam shaping filters leverbaar.
- De nieuwe fos/4 10 inch en 5 inch fresnels
- Een zo goed als gereed productieconceptmodel van de nieuwe XDLT 15-30° zoomlens met verbeterde optiek, waardoor de lichtopbrengst in combinatie met de serie 3 Lustr X8 LED bron verbeterd.

https://www.etcconnect.com/Het 30 jarig jubileum van ROBE is goed gevierd tijdens Prolight+Sound. Met elk uur een indrukwekkende show met o.a. de nieuwste toevoegingen T15 Fresnel en PC, FOOTSIE2, iSpiiderX, iT12 Fresnel en nog veel meer! Naast de introductie van deze nieuwe armaturen was er ook een pronkstuk: de iBOLT.


iBOLT

De iBOLT™ is een uniek, innovatief, enorm helder armatuur dat de eerste echte vervanger is voor conventionele 7K xenon verlichting op de markt. Met dezelfde functies als Robe's baanbrekende en universeel populaire MegaPointe®, kan iBOLT worden gebruikt om beam, spot, wash en effecten te genereren voor podium- en buitentoepassingen. Deze heeft een prachtige 300mm grote frontlens en wordt omschreven als "MegaPointe op supersteroïden!"

T15 Fresnel

De T15 Fresnel is ontworpen voor tv-studio's en theaters en is voorzien van Robe's nieuwe ZoomStat™-systeem met een vaste Fresnel- of pc-lens en een gemotoriseerd zoombereik van 10° tot 72°, wat een zachte, diffuse lichtstijl fresnel en een CRI van 95, perfect voor natuurlijke huidtinten.


FOOTSIE2 Slim

Met zijn slanke en lange ontwerp brengt de IP65-gecertificeerde FOOTSIE Slim. 
Zonder kabelgoot en met behoud van alle populaire eigenschappen van de FOOTSIE serie, neemt de FOOTSIE Slim nog minder podiumruimte in!


iSpiiderX
De iSpiiderX® is een washbeam RGBW LED-armatuur welke speciaal ontworpen is voor festivals, concerten, buitenevenementen en omgevingen die gevoelig zijn voor echt Nederlands weer. Met een indrukwekkende efficiëntie van 13.100 lumen, een geavanceerd, minimalistisch ontwerp met een IP65-beschermingsniveau.


Benieuwd naar een van deze innovaties? Lees er alles over op
de website van ROBE.


Tijdens de Prolight+Sound was ook Area4/Prolyte met 3 stands aanwezig in hal 12. Prolyte introduceerde o.a. een nieuwe toevoeging aan het Stagedecks assortiment én de mega dakcontructie genaamd Mammoth Roof.GMF StageDeck

Prolyte introduceerde een concept van haar nieuwe GMF StageDeck. Het nieuwe deck weegt slechts 25 kilo (ARBO goedgekeurd voor het tillen met 1 persoon), is maar 5 cm dik (transport efficiënt) en heeft nog steeds dezelfde 750kg/m² belasting. Voor het eenvoudig verplaatsen heeft Prolyte een handgreep in het midden van de onderplaat geplaatst.

Mammoth Roof

Daarnaast introduceerde Prolyte haar nieuwe Mammoth Roof, deze mega dakconstructie met stalen 75cm torens kan met een dak belasting van 100+ ton, 32m vrije overspanning en 18m clearance hoogte gerekend worden tot een van de grootste tijdelijke truss dakconstructies ooit gemaakt.

Zeer binnenkort zal Prolyte nog een nieuw revolutionair product gaan introduceren binnen de entertainmentindustrie, binnenkort meer nieuws hierover... 

Rosco DMG toonde haar zo goed als klare productiemodel van de nieuwe Lion, een zeer krachtige weerbestendige LED fresnel welke de mogelijkheid biedt om eenvoudig en snel van LED-bron te wisselen.


Of je nu gebruik wilt maken van de MIX LED bron voor de mooiste kleurweergave of de krachtige PUNCH™ bi-color LED-bron (vergelijkbaar met een 5kW tungsten fresnel), met een “handomdraai” is het geregeld.

De unit is zeer stil in gebruik dus uitermate geschikt voor op set en te bedienen via zowel DMX, lokaal en via de myMIX app.

De gemotoriseerde spot/flood van 15° tot maar liefst 75° maakt de veelzijdigheid compleet.

De eerste 100 stuks zullen binnenkort van de productieband af komen. Pre-orders worden reeds geaccepteerd.


Meer info via de landing pagina van Rosco.EXE stond als volwaardig onderdeel van de Area4 groep met een fraaie stand. Een uitgebreide compilatie van haar rigging producten werd getoond.

EXE Ace: D8 takels

EXE Rise: D8+ & D8+ enkel fase takels

EXE Vario: Variabele snelheid takels

EXE Drive: Takelsturingen, direct en laag voltage gestuurd

EXE Sense: Touch screen groep takelsturingen

EXE Cell & Flexa: bedraad of draadloze lastmeting

https://www.exetechnology.com/Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze vestigingen in Nederland en België.