MegaPointe maakt Mega indruk op Mysteryland

 

Robe’s splinternieuwe MegaPointe werd 5 september wereldwijd geïntroduceerd. Maar de week vóór de lancering waren er al MegaPointes aanwezig in Nederland en Duitsland… In Nederland waren 20 MegaPointes vol in actie te zien op de mainstage van MysteryLand 2017. De MegaPointes waren onderdeel van een prachtig lichtontwerp van Sander den Otter van T-MINUS Design.

Het tweedaagse festival Mysteryland 2017 bracht een magnifieke mix van geweldige muziek met ook aandacht voor kunst, cultuur en beleving. Op deze 24ste editie kwamen meer dan 100.000 bezoekers af. 

De mainstage is ontworpen door creative director Sander Vermeulen. Het buitengewoon overweldigende design was het uitgangspunt voor het lichtontwerp van Sander den Otter die al heel wat jaren betrokken is bij Mysteryland. Zijn -visual design praktijk- T-MINUS Design is gevestigd in Rotterdam en is actief in diverse sectoren waaronder theater, musicals, rock ‘n’ roll, buiten evenementen en in EDM.  

Het verlichten van een sterk visueel decor zoals op Mysteryland vereist een groot inbeeldings- en belevingsvermogen én een groot vermogen om alle technische disciplines samen te voegen tot één krachtig geheel. 

Sander heeft de afgelopen zes jaar regelmatig gewerkt met de toppers uit het Robe assortiment en was verheugd om betrokken te zijn bij het debuut van de Robe MegaPointe. 

De MegaPointes werden gemonteerd onder het décor van een reeks zeer hoge buizen, gelijkend op een futuristisch vormgegeven orgel. De armaturen werden aangestuurd door Sander’s FOH operating team en door alle bezoekende verlichtings- en visual designers van de optredende artiesten van het festivalweekend.  

De MegaPointes gooiden honderden meters licht het publiek in dat schitterende opnames mogelijk maakte voor tv- en live streams. Tijdens de diverse DJ-sets crëerden de armaturen funky en oogverblindende effecten. 

De line-up bestond uit grote namen als Armin van Buuren, Axwell Λ Ingrosso, Oliver Heldens, Deadmau5, etc.  

“De intensiteit van de units is perfect”, reageerde Sander. Hij waardeerde de large zoom die zorgde voor “gepaste en nauwkeurige” spot fixture en daarnaast de functie als krachtige beam – één van de vele mogelijkheden uit de ‘multi-functionele’ optiek, samen met prisma’s, animatiewiel en andere effecten.  

Perfect dus voor het belichten van het publiek en het omlijnen van de enthousiaste sfeer onder de fans op Mysteryland. 

Voor een festival als Mysteryland is een flexibel creatief all-in-one armatuur nodig met een variëteit aan mogelijkheden en een hoge flexibiliteit gedurende een langer operationeel tijdsbestek.  

Helderheid is fundamenteel…. 90 procent van de show is in daglicht. Het armatuur móet kunnen concurreren met de krachtigste lichtbron van ons heelal – de zon! -“Je kan echt de heldere straal van de MegaPointe in de lucht zien,” zegt Sander. De betrouwbaarheid “rock solid Robe” is wat je van Robe mag verwachten – Betrouwbaarheid is een essentieel onderdeel bij dit type event waar de armaturen moeten zijn opgewassen tegen regen, wind en stof die je op een festivalterrein nou eenmaal kunt tegenkomen.

Mysteryland 2017 was een overweldigend succes. Een nieuw hoofdstuk voor de MegaPointe is op Mysteryland2017 geschreven. Een groot succes voor het nieuwste armatuur uit het ROBE assortiment. De MegaPointe, het nieuwe referentiepunt van Robe!  

Photo Credit: Louise Stickland