Fomex Flexibele LED panelen

Nieuw in ons leveringspakket:

 

In tegenstelling tot andere flexibele LED producten is Fomex erin geslaagd een product te ontwikkelen geschikt voor een breed spectrum aan gebruikers en toepassingen.
Het product is met name geschikt voor de professionele Film & Broadcast markt, video- en fotografen etc.

De FL-600 een flexibele LED mat, speciaal ontwikkeld door Fomex en combineert een zeer laag eigen gewicht, een extreem dun ontwerp, 360° buigzaamheid en een hoge en zuivere lichtopbrengst.

Dankzij de toegepaste Velcro kan het LED armatuur direct tegen muren, ramen of nagenoeg elke ondergrond bevestigd worden – zowel recht alsook gebogen.
In de boven en onderkant zijn duurzame buisdraden verwerkt welke ervoor zorgen dat zodra de gebruiker hier een bepaalde vorm mee heeft gemaakt, deze ook zo behouden blijft.
Het buigzame en compacte ontwerp maakt het eenvoudig om gebruikt te worden krappe ruimtes op de set, terwijl ook de opslag en transporteerbaarheid zeer eenvoudig worden.

 

Voor optimaal gebruiksgemak is de FL-600 ontworpen voor gebruik in alle weersomstandigheden, wat resulteert in een IP64 regen en stof beschermingsklasse.

De meegeleverde robuuste controller is uitvoering getest door diverse gebruikers en bestempeld als rental proof en is, in tegenstelling tot andere merken, standaard voorzien van geïntegreerde V-lock adapter. Deze dient bij andere merken vaak separaat aangekocht te worden.

De meegeleverde 'X-Mount' beugel maakt het ook mogelijk de matten naar een regulier hard verlichtingsarmatuur te transformeren - voorzien van een 16mm socket voor montage op statief of andere grip. De FL-600 weegt slechts 387gram, de optioneel leverbare telescoop stok zorgt voor een snelle en efficiënte overhead verlichting zonder de noodzaak van een groot en log verlichtings rig.

De FL-600's indrukwekkende fysieke kenmerken worden ondersteund door even opmerkelijke fotometrische data. De kleurweergave testresultaten van CRI 96 en TLCI 98 zorgen ervoor dat de lichtkwaliteit vrijwel gelijk is aan die van de traditionele natuurlijke lichtbronnen.

Belangrijkste kenmerken:
- 360 ° buigzaamheid voor gebruik in kleine en moeilijke ruimtes
- Dun en lichtgewicht - FL-600 mat weegt slechts 387g
- Mogelijkheid tot stijf gebruik van de mat als conventioneel LED panel met de meegeleverde 'X-Mount' beugel
- Weerbestendigheid mat IP64 regen en stof beschermingsclassificatie
- Innovatief koellichaam waardoor LED’s altijd koel blijven en derhalve veilig om aan te raken
- CRI 96 / TLCI 98 zorgen voor een nauwkeurige en zuivere lichtopbrengst
- Krachtig - 2100 lux op 1 meter in 5600K daglicht kleurtemperatuurmodus
- Volledig flikker vrije lichtopbrengst
- Kleur temperatuurbereik instelbaar van 3200K tot 5600K
- Nauwkeurig dimbereik 1-100%
- Ergonomische robuuste controller met ingebouwde V-lock accu plaat
- Accessoires beschikbaar, waaronder softboxen en boom poles
- 2 jaar fabrieksgarantie!


Ready-to-Shoot.

Voor absolute eenvoud, biedt Fomex met de FL-600 een enkele, kant-en-klare shoot kit die professioneel wordt gepresenteerd in een op maat gemaakte draagtas.
De FL-600-kit is zeer compleet en bevat de LED-mat, X-Mount beugel, robuuste controller met geïntegreerde V-lock, AC-voeding, voedingskabel en 5m controller verlengkabel, alles in een bruikbare kwaliteitstas.


Optionele accessoires zijn een magnetische softbox, 4-blad barndoors, 3-delige boom paal en montageplaat met 1/4 "en 3/8" schroefdraad voor superclamp montage.
Voor gebruikers die niet werken met V-lock accu’s is er een NPF V-lock accu adapter los verkrijgbaar voor de FL-600.
Middels speciaal voor de FL-600 ontwikkelde adapter is het ook mogelijk om gebruik te maken van de DopChoice FlyBall XL China Ball Snapbag en rechthoekige accessoires set met zijflappen.

     

 

Product review: https://youtu.be/jDvAoI1flZM
Product CCT, LUX en CRI test: https://youtu.be/YdxFcBu7piQ

Lux waarden:
- op 1 mtr 3200K: FL-600 > 1900lx
- op 1 mtr 5600K: FL-600 > 2000lx


Onlangs werd tijdens de IBC 2016 in de RAI Amsterdam een vergevorderd prototype van de FL-1200 getoond. De FL-1200 is het grote (dubbele) broertje van de FL-600 en is een 60x30cm formaat FLEX LED mat met een eigen gewicht van slechts 560gram. Het product krijgt uiteraard dezelfde eigenschappen als de FL-600.

  

De FL-1200 zal ook een andere controller krijgen, welke standaard uitgevoerd zal zijn met DMX!
Binnenkort meer nieuws hierover.

Zowel de FL-600 kits, als softboxen en boom poles zijn direct uit voorraad leverbaar.
Uiteraard te bestellen via onze webshop: Fomex FL-600 webshop

Voor meer informatie een prijsvoorstel of demonstratie, neem contact op met onze verkoopafdeling


Controllux BV
+31(0)88 - 444 6 444
info@controllux.nl


Controllux BVBA
+32(0)13- 480 600
info@controllux.be